Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona llança un nou model de pisos públics prefabricats
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha tret a licitació la construcció de 212 pisos prefabricats en quatre solars del districte de Sant Martí. Els plecs potencien sistemes constructius basats en la fabricació en taller i l’assemblatge posterior de l’obra, sense que hagin de ser necessàriament contenidors marítims com els que usava la controvertida prova pilot ‘APROP’. A més seran allotjaments fixes, no temporals com en el projecte anterior.

El consistori busca reduir els terminis d’execució de les obres de 53 a 37 mesos i alhora reduir l’impacte ambiental associat a la fabricació dels materials amb els quals es construiran els edificis. La licitació dels habitatges públics permanents preveu l’adjudicació conjunta i per tant, el treball col·laboratiu i conjunt entre arquitectes, constructors i industrials des del primer moment. La dotació pressupostària provisional pel projecte és de 20,4 milions d’euros.

La regidora d’Habitatge i Rehabilitació, Lucia Martín, ha explicat que en 6 o 7 mesos els projectes ja poden tenir adjudicataris. “Com a mínim hi haurà una reducció del 30% des que es licita fins que s’entrega l’habitatge”, ha explicat. Ha dit que és una proposta “de mínims” però que en funció dels projectes “el termini encara es pot reduir més”.

La qualitat arquitectònica (35%), la reducció de terminis en l’execució de les obres (25%), i la reducció de l’impacte ambiental associat a la fabricació de materials (25%) constitueixen el 85% del pes de la puntuació, i per tant és el que més valorarà l’Ajuntament a l’hora d’escollir les empreses que tiraran endavant els projectes. El pressupost definitiu se sabrà un cop es licitin els projectes, d’acord amb les ofertes guanyadores dels diferents lots

La licitació que conté quatre lots, un per a cadascun dels solars en els quals s’aixecaran aquests edificis d’habitatge de lloguer protegit i dotacional. En concret, els pisos es faran al número 477 del carrer Pallars, el 180-182 de Marroc, 22 de Binéfar i al Passatge Arriassa. El número màxim d’habitatges previstos al planejament és de 212 habitatges en total, però seran les ofertes que finalment obtinguin la licitació les que concretaran el nombre definitiu de pisos que es crearan als diferents solars.

L’Institut Municipal de l’Habitatge i la Rehabilitació està impulsant en aquests moments 3.614 habitatges que corresponen a 54 promocions i que es troben en diferents fases del procés de promoció. D’altres encara no han iniciat el procés. La previsió és fer 7.915 pisos des de 2015, amb una inversió total prevista per aquests prop de 8.000 pisos de 1.187 M€.

Més notícies
Entitats i veïns es queixen que els pisos contenidor arriben tard i malament
Notícia: Entitats i veïns es queixen que els pisos contenidor arriben tard i malament
Comparteix
Els col·lectius del barri reclamen més celeritat per construir pisos públics | La PAH vol que el programa APROP s'estengui a més barris sense demora
Els primers pisos-contenidor per a emergència social arriben al Gòtic
Notícia: Els primers pisos-contenidor per a emergència social arriben al Gòtic
Comparteix
El projecte és una prova pilot per d’allotjaments temporals per a famílies vulnerables que estan a la mesa d’emergència

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa