Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona expropiarà la finca de l’antic teatre Talia
  • CA

La comissió de govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat l’adquisició per la via de l’expropiació d’una finca a l’avinguda Paral·lel per construir habitatge i equipaments de barri. Es tracta del solar on hi havia l’antic teatre Talia, a l’Eixample, i que està sense edificar. Entre 2018 i 2019, el consistori ja va tirar endavant dos instruments urbanístics que preveien que aquests terrenys passessin a ser públics i els qualificava com a habitatge dotacional per a joves o gent gran i equipaments per al veïnat. Ara s’iniciarà l’expedient perquè es determini el preu just de l’adquisició.

La previsió és tenir els terrenys a principis del 2022. La intenció és utilitzar mètodes de construcció industrialitzada en aquest solar, de 785,30 m2 de superfície. Així, es podrien reduir els terminis d’execució i també l’impacte ambiental de l’obra. Segons els plans vigents, l’alçada màxima de l’edifici serà de planta baixa més sis, amb una superfície màxima edificada de 5.345 m2.

L’Eixample és el territori amb més habitants de la ciutat –el 16,4%– i compta amb una densitat més alta que la mitjana. A més, el districte concentra una gran activitat econòmica i una mixtura d’usos que conviuen estretament en un teixit històric, compacte i molt consolidat que dificulta trobar nous espais per a ús públic per garantir una oferta d’habitatge i d’equipaments públics de proximitat.

Pel que fa a obra nova d’habitatge públic a l’Eixample, recentment s’han lliurat les claus de noves promocions a Germanetes i al Fort Pienc, a més de diversos projectes en construcció i licitació, com la futura promoció de 238 pisos de l’Illa Glòries. En suma, al 2023 a l’Eixample hi haurà més de 400 habitatges públics, una xifra que multiplica per deu els 38 pisos públics existents el 2015, i que significa aproximadament una llar per a un miler de persones. La inversió total és d’uns 51,8 milions d’euros. D’aquests, 41,3 milions corresponen a les obres noves, i 10,5 milions corresponen a compres i rehabilitacions.

Més notícies
Els edificis de les Tres Xemeneies, vistos des de plaça del costat / D.C.
Malestar al Poble-Sec pels plans de requalificació de les Tres Xemeneies
Notícia: Malestar al Poble-Sec pels plans de requalificació de les Tres Xemeneies
Comparteix
Una plataforma nascuda per impedir oficines de luxe a l'antiga FECSA recorda les promeses electorals
La terrassa-mirador de l'antic hotel Buenos Aires de Vallvidrera / Meritxell M. Pauné
La Buenos Aires fia a la solidaritat el pagament de la multa que reclama la propietat
Notícia: La Buenos Aires fia a la solidaritat el pagament de la multa que reclama la propietat
Comparteix
Obre una caixa de resistència i critiquen l'Ajuntament de Barcelona perquè "es penja medalles"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa