Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona és la ciutat més cara per viure de lloguer al mes d’abril
  • CA

Barcelona és la ciutat més cara per viure de lloguer al mes d’abril amb un preu de 16,5 euros per metre quadrat. Això és un 2% més que al març, segons l’últim informe de preus que ha publicat el portal immobiliari Idealista. El preu del lloguer al conjunt d’Espanya es va incrementar un 1,2% el mes d’abril, en comparació del mes anterior, situant-se en 10,9 euros per metre quadrat. En el darrer trimestre, el preu del lloguer ha pujat un 2,2% i en els dotze últims mesos s’ha incrementat en un 1,1%.

Per ciutats, fins a 33 capitals de província han apujat els preus del lloguer, i s’han produït els increments més grans a Terol i Conca, on han pujat un 5,3%. El segueixen Àvila i Osca, amb un augment del 4,8% en tots dos casos, Tarragona (4,6%) i Segòvia (4%). A més, a grans ciutats com Madrid o Màlaga les rendes s’han incrementat respecte al mes de març en un 1,5% i 1,3%, respectivament.

L’altra cara de la moneda es troba a Albacete, perquè és la capital on més ha abaixat el preu del lloguer durant l’últim mes (-1,8%), seguida de Huelva (-1,5%), Lugo, Almeria i Granada, amb reduccions d’un 1,2% en tots tres casos.

Barcelona, Madrid i Sant Sebastià, al podi

Les ciutats més cares per viure de lloguer al mes d’abril després de Barcelona van ser Madrid, amb 15,2 euros el metro quadrat, Sant Sebastià amb 14,9 euros i Bilbao, amb 12,7 euros. Per contra, Ourense és la capital amb la renda més econòmica d’Espanya, a 5,8 euros el metre quadrat. El segueixen Zamora, Ciudad Real i Càceres (6 euros en tots tres casos).

El lloguer creix a 42 províncies

El preu del lloguer puja a 42 províncies respecte al registrat al mes de març. Les pujades més grans s’han viscut a les províncies de Huelva (5,4%), Balears (5,1%), Jaén (4,3%) i Terol (3,9%). Al costat contrari, les caigudes més grans en les rendes en l’últim mes s’han produït a les províncies de Lleida (-3,5%), Lleó (-0,9%), Granada (-0,4%) i Albacete (-0,3%).

Barcelona continua sent la província més cara, situant-se el metre quadrat en 14,7 euros. El segueixen Madrid (14,1 euros) i Guipúscoa (13,8 euros). Jaén, per contra, és la província més econòmica (5,1 euros), seguida per Càceres (5,4 euros), Ciudad Real, Zamora i Lugo (5,5 euros a les tres províncies).

Augments a totes les comunitats autònomes

Per regions, el preu del lloguer d’habitatge ha pujat a totes les autonomies durant l’últim mes, destacant els increments a les Balears (5,1%), Regió de Múrcia (3,4%) i Castella i Lleó (2,7%) ). A més, per sobre de la mitjana nacional també van apujar els preus a les Canàries i Cantàbria (1,8% en tots dos casos), Galícia (1,4%) i la Comunitat de Madrid (1,3%).

La Comunitat de Madrid és la regió amb el preu més car (14,1 euros), seguida de Catalunya (14 euros), les Balears (13,2 euros) i Euskadi (12,4 euros). A la banda oposada, Extremadura és el territori més barat (5,6 euros), al costat de Castella-la Manxa (6,1 euros). Finalment, a les Canàries, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, La Rioja i Navarra es produeix durant el mes d’abril el preu més gran en les rendes des que Idealista té registres.

Més notícies
Lluís Rodriguez, afectat per la prohibició de lloguer d'habitacions turístiques en llars compartides / Jordi Play
Perdre la casa per no poder seguir llogant habitacions a turistes
Notícia: Perdre la casa per no poder seguir llogant habitacions a turistes
Comparteix
"L'Ajuntament m'ha portat a aquesta situació", culpa el Lluís, que depenia de compartir el pis amb viatgers
El lloguer perd la batalla dels nous pisos públics a Barcelona
Notícia: El lloguer perd la batalla dels nous pisos públics a Barcelona
Comparteix
Les adjudicacions de 2015, 2016 i 2017 no responen a la modalitat prioritària del govern d’Ada Colau, que ho atribueix als projectes impulsats per Hereu i Trias
Colau recicla un solar per a pisos contenidor per fer-hi habitatges amb hipoteca
Notícia: Colau recicla un solar per a pisos contenidor per fer-hi habitatges amb hipoteca
Comparteix
El terreny s'havia de destinar a la mesa d'emergència per a allotjar-hi desnonats, però ara l'Institut Municipal de l'Habitatge hi farà una promoció de venda en dret de superfície
Membres de la PAH ocupant una oficina del BBVA al centre de Barcelona / ACN - Pol Solà
La PAH ocupa una oficina del BBVA per reclamar lloguer social en pisos traspassats a un ‘fons voltor’
Notícia: La PAH ocupa una oficina del BBVA per reclamar lloguer social en pisos traspassats a un ‘fons voltor’
Comparteix
Vol que el banc es responsabilitzi de les famílies que no poden pagar la hipoteca

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa