Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona farà una auditoria de tots els seus infrahabitatges
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona farà una auditoria per detectar tots els infrahabitatges que hi ha a la ciutat i avaluar els riscos de seguretat que suposen tant per les persones que hi viuen com pels veïns. La iniciativa, proposada pel grup municipal de Junts, té com a objectiu identificar tots aquells locals i pisos ocupats que no tinguin bones condicions d’habitabilitat per evitar tragèdies com la de la plaça Tetuan, que va costa la vida a quatre integrants de la mateixa família, dos dels quals eren infants de només un i tres anys.

El portaveu de Junts, Jordi Martí, ha assegurat que en el cas de l’incendi de Tetuan “va fallar la prevenció”. El regidor ha reconegut que totes les administracions implicades tenien “molta informació” sobre el que passava al local ocupat i “no es va poder, o no es va tenir la capacitat per impedir un accident que ha acabat amb un resultat tan dramàtic”. La proposta a tirat endavant amb el vot a favor de tots els grups excepte ERC, que s’ha abstingut.

Culpes a repartir

“No podem acceptar de cap manera que a la nostra ciutat malvisquin persones amb les condicions amb les quals vivia la família que va morir”, ha afegit Martí, que ha retret a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que assenyalés l’entitat bancària propietària del local com a responsable de la tragèdia. “No tot és culpa de propietat, que en té part, però es pot fer també una mica d’autocrítica. Què hagués dit Colau si l’alcalde hagués estat d’un altre partit?”.

Segons les últimes dades facilitades per l’Ajuntament, a Barcelona hi ha uns 200 menors i un miler d’adults que viuen en condicions precàries i Junts reclama que el consistori disposi de més informació detallada per “ser més eficaços” a l’hora de prevenir accidents com el de la plaça Tetuan.

Per la seva banda, tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, ha matisat que tenir informes sobre l’estat dels infrahabitatges pot ser útil, però que no sempre serà suficient, ja que el local de la plaça Tetuan estava a un llistat elaborat pels Mossos on no s’alertava de cap perill estructural o risc imminent per als ocupants. “Els informes difícilment podien detectar un perill imminent”, ha insistit Batlle després de recordar que tant els Bombers com els Mossos han determinat que l’incendi va ser fruit d’un accident.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa