Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’associació de veïns del Poblenou vol vetar l’habitatge privat nou al [email protected]

L’associació de veïns del Poblenou demana a l’Ajuntament de Barcelona un veto a la construcció de pisos nous privats al [email protected], una zona del districte de Sant Martí dedicada a la indústria tecnològica i digital que s’ha posicionat com un dels hubs capdavanters del sector a Europa. “Seguim apostant perquè tot el nou habitatge dins d’aquest àmbit sigui públic i de lloguer“, han afirmat, a través d’un comunicat.

El projecte del consistori planteja construir 8.000 habitatges nous en aquesta zona de la ciutat, dels quals 1.000 siguin de lliure mercat. D’altra banda, els 7.000 restants serien assequibles, mitjançant lloguers socials, per sota de preu de mercat. “Cal una aposta més decidida per donar resposta al greu problema d’habitatge a la nostra ciutat”, han assegurat des de l’entitat. Així mateix, han denunciat que l’Ajuntament no ha tingut prou en compte la voluntat del veïnat. “El procés participatiu ha evidenciat mancances a l’hora de treballar amb el moviment associatiu del Poblenou”, han dit. “Aquesta no és la participació que volem”, han afegit. Quant a equipaments clau i patrimoni, argumenten que s’han fet propostes “molt interessants”, però que no s’han acabat de desenvolupar a hores d’ara.

Amb tot, des de l’AVV del Poblenou han volgut posar en relleu que el nou projecte de l’Ajuntament suposa “una millora significativa en aspectes que s’havien plantejat des de les entitats i moviments del barri del Poblenou”. Alguns dels aspectes que valora aquesta organització és el reconeixement de bona part dels habitatges ja existents a la zona, l’augment del parc públic d’habitatge destinat a un lloguer assequible, la preservació d’activitats econòmiques tradicionals, l’impuls dels eixos verds i l’èmfasi en un urbanisme de “major proximitat i amb perspectiva de gènere”. “Seguirem treballant com fins ara, reivindicant un barri més sostenible, social i habitable i fent-ho des de la mobilització ciutadana i la complicitat”, han sentenciat.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Pep Boter a febrer 17, 2022 | 12:50
  Pep Boter febrer 17, 2022 | 12:50
  Quina colla, amb els diners dels altres volen decidir. Pfff... Amb aquesta mentalitat no arribareu gaire lluny, us cal viatjar i veure com funciona el 99.99% del món.
 2. Icona del comentari de: Jose a febrer 18, 2022 | 00:43
  Jose febrer 18, 2022 | 00:43
  Hay que respetar la propiedad ajena sin arrebatar lo que a otro ha conseguido tener No está bien premiar al vividor y castigar al trabajador ahorrador
 3. Icona del comentari de: Jose a febrer 18, 2022 | 08:34
  Jose febrer 18, 2022 | 08:34
  Ja està bé pagar amb els nostres impostos pisos que es quedaran gent amics del partit. No amb els meus diners.
 4. Icona del comentari de: Aserrbory a febrer 18, 2022 | 08:53
  Aserrbory febrer 18, 2022 | 08:53
  Algú creu que aquest ajuntament farà vivienda pública?? (7000)jaja innocents. Aquestos faran ratlles al terra i posaran Cuatre testos amb arbres i diran que és un nou parc, escanyar an el trànsit i el transport public per fer-ho tot més sostenible i desapareixeran les botigues. Per cert jo visc al [email protected]

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa