Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Absolts dos llogaters condemnats per protestar contra la pujada de lloguer

L’Audiència de Barcelona ha esmenat una sentència que declarava culpables a una parella de llogaters per presumptes coaccions a la propietària del pis que compartien i els ha absolt. El jutjat penal 20 de Barcelona havia imposat a cadascun a pagar una multa de 720 euros a la titular de l’habitatge per una protesta a les oficines de la immobiliària que gestionava els domicilis de l’arrendadora i on van reclamar que no se’ls apugés el preu del lloguer del domicili. Els dos denunciats, el Juan i la Livia, i els seus fills van ser desallotjats de l’habitatge, situat a la Travessera de Gràcia.

Els dos acusats, que han comptat amb suport del Sindicat de Llogateres, van recórrer contra la resolució que els condemnava. Van al·legar que en un altre procediment al Jutjat d’Instrucció 5 de Barcelona van ser exculpats per l’acció de queixa que van protagonitzar al despatx de Finques Caseuro. També van adduir que, en tot cas, la protesta que era objecte de litigi va anar adreçada contra la immobiliària i no pas contra la propietària del pis, que no es trobava en el lloc del fets quan es va produir la concentració.

L’Audiència ha conclòs que la protesta ja s’havia jutjat abans que els dos llogaters fossin condemnats i, per tant, invalida la sentència que els obligava a abonar una sancó. A banda, la propietària va denunciar els dos llogaters per diverses protestes, però l’Audiència replica que no s’ha demostrat que hi participessin.

El Sindicat de Llogateres s’ha felicitat aquest divendres de l’absolució del Juan i la Livia. La plataforma ha assenyalat que el cas de la parella va ser “paradigmàtic”, perquè “reflectia el problema de les pujades abusives de lloguer que expulsaven milers de veïns i veïnes de les seves llars i els seus barris a través de desnonaments invisibles”. L’organització ha recordat que la propietària va comunicar als llogaters un augment del 30% de l’arrendament, de 1.000 a 1.300 euros, quan duien més de 10 anys al domicili.

El Sindicat de Llogateres explica que la família no podia fer front a l’increment i va assessorar-se amb l’organització i va protestar per intentar que no els pugessin la quota. Després de molts intents de negociació, l’arrendadora va optar per iniciar un procediment judicial per finalització de contracte, que es va resoldre amb un desnonament el 20 de desembre de l’any 2019.

El Sindicat de Llogateres ha recalcat que la condemna que s’ha anul·lat era “la primera i única sentència” contra membres de la plataforma. L’organització ha emmarcat la querella i el judici contra els llogaters ara exculpats en un intent de “criminalització” de la lluita pel dret a l’habitatge.

Més notícies
Homenatge a la Rambla a les víctimes del 17-A, durant el quart aniversari de l'atemptat / Eli Don / ACN

Convocada una manifestació a la Rambla per exigir la veritat del 17-A

Notícia: Convocada una manifestació a la Rambla per exigir la veritat del 17-A
Comparteix
Grups afins als CDR es concentraran tres setmanes després que Villajero vinculés el CNI amb els atemptats
Notícia: Convocada una manifestació a la Rambla per exigir la veritat del 17-A - Mobile
La UB subhasta un col·legi major a Barcelona / Google Maps

La UB subhasta un col·legi major a Barcelona

Notícia: La UB subhasta un col·legi major a Barcelona
Comparteix
La universitat ven per 24,56 milions d'euros l'immoble, de 8.100 metres quadrats i amb 140 habitacions
Notícia: La UB subhasta un col·legi major a Barcelona - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa