Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
15.000 persones marxen a viure fora de Barcelona

Les dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) de 2021 constata, un any més, que cada cop més persones marxen a viure fora de Barcelona. L’any passat, segons les dades publicades, la ciutat va perdre 15.121 persones, que van preferir anar a viure a una altra població de Catalunya. La diferència és molt elevada en comparació a la segona ciutat catalana que perd més habitants -l’Hospitalet, que registre un saldo negatiu de 2.056 habitants-, si bé la diferència demogràfica entre les dues ciutat també és molt elevada.

A tota Catalunya la tendència és similar. Cada cop més gent decideix deixar grans ciutats per anar a viure a una localitat més petita. En total, el 2021 va registrar 280.677 canvis de residència, la xifra més alta dels últims 15 anys.

Els ciutadans Barcelonins que han marxat, ho han fet per anar a municipis de menys de 5.000 habitants o bé els que tenen entre 5.000 i 20.000, que són les ciutats que més habitants reben d’arreu de Catalunya. L’Idescat també explica que la majoria (57,3%) decideix canviar de comarca, malgrat el gran canvi que això significa.

El lloguer més car, a Barcelona

A tot això, Barcelona és la ciutat més cara per viure de lloguer, fet que podria explicar aquest auge de persones que canviïn de residència. El passat mes d’abril el metre quadrat costava 16,5 euros de mitjana, segons va publicar el portar Idealista.

Molt a prop es queda Madrid, on el metre quadrat costa 15,2 euros. Dues ciutats basques, Sant Sebastià i Bilbao, segueixen al rànquing amb 14,9 euros i 12,7 respectivament.

Queixes veïnals

La vida a Barcelona és molt cara. I els preus del lloguer estan disparats. Tot plegat provoca malestar als veïns de la ciutat. El portaveu del Sindicat de Llogaters, Enric Aragonès, ja va manifestar que “la meitat de la gent llogatera d’aquest país està en situació de sobreesforç perquè destina més d’un terç dels ingressos al lloguer, a vegades més de la meitat”. Per tot plegat, insisteixen a “tornar a regular els lloguers”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gironí. a setembre 30, 2022 | 13:20
    Gironí. setembre 30, 2022 | 13:20
    Barcelona és inhabitable.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa