Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els vigilants dels controls de seguretat del Prat faran vaga pel Mobile Congress
  • CA

Els vigilants dels controls de seguretat de l’aeroport de Barcelona-El Prat han convocat una vaga per reclamar millores laborals a l’empresa Trablisa, que es va adjudicar el servei el juny del 2018. La vaga, que tindrà lloc del 24 de febrer al 3 de març, coincidirà amb el Mobile World Congress. És un nou maldecap pels organitzadors de l’esdeveniment, ja que els taxistes també han amenaçat de fer vaga durant el congrés.

Els treballadors acusen Trablisa d’incomplir gran part de les condicions que es van marcar amb el laude arbitral dictat l’estiu del 2017 després de la vaga d’Eulen, que llavors era la prestadora del servei. Ara la nova empresa, que va subrogar tota la plantilla, tampoc estaria destinant els recursos necessaris per atendre els controls de seguretat, motiu que ja va desencadenar l’anterior aturada. 

[r:1]

Segons han explicat a Europa Press fonts sindicals, el comitè de vaga s’ha adreçat al Departament de Treball per registrar la preceptiva convocatòria d’aturades. Els treballadors demanen a l’empresa adjudicatària, que es va fer amb el contracte per 41,2 milions d’euros, que destini més personal als controls del Prat per així oferir un servei millor i fer els descansos que els pertoquen. També volen més formació.

L’assessor de la plantilla, Juan Carlos Giménez, ha explicat que han demanat a la Generalitat que actuï com a mediadora, ja que “coneixen la situació” i ja han actuat en circumstàncies semblants. Giménez ja va assessorar el comitè de vaga d’Eulen del 2017. Les aturades dels treballadors van causar cues i aglomeracions.

Més notícies
Els taxistes amenacen amb una altra vaga indefinida
Notícia: Els taxistes amenacen amb una altra vaga indefinida
Comparteix
Exigeixen que s'obligui a demanar els Uber o Cabify amb 12 hores d'antelació
La producció de Cacaolat s’atura per una vaga
Notícia: La producció de Cacaolat s’atura per una vaga
Comparteix
Els treballadors mantenen un conflicte amb l'empresa pel calendari laboral
Guàrdia Urbana i Mossos treuen els manters del vestíbul de Rodalies a plaça Catalunya
Notícia: Guàrdia Urbana i Mossos treuen els manters del vestíbul de Rodalies a plaça Catalunya
Comparteix
L'Ajuntament assegura que es tracta d'una "operació ordinària" | Un testimoni assegura que els venedors han sortit corrents instants abans que aparegués la policia
Ernest Maragall s’obre a pactar el tramvia abans d’eleccions
Notícia: Ernest Maragall s’obre a pactar el tramvia abans d’eleccions
Comparteix
La setmana passada va advertir Colau contra la "precipitació" però avui assegura que ERC està "disposada" a desencallar el projecte

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa