Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Venda milionària d’una escola de negocis encara en construcció al 22@
  • CA

La futura seu de l’escola de negocis Toulouse Business School, al 22@ de Barcelona, ha canviat de mans abans d’inaugurar-se. La immobiliària americana Hines i el fons Henderson Park van comprar el terreny l’any 2018, dins d’una adquisició més gran –no va transcendir el preu– que també inclou el solar d’una futura residència d’estudiants amb 750 llits. L’any següent va firmar un lloguer a 15 anys amb l’escola, i aquest novembre s’ha venut el solar amb les obres ja en marxa a la gestora de fons francesa Perial Asset Management per 30,7 milions d’euros.

La notícia, que ha difós àmpliament premsa econòmica com Expansión i el portal Idealista, és una mostra del dinamisme econòmic al 22@ i un nou element de debat veïnal al Poblenou sobre el futur de la zona. Aquest diumenge precisament sis entitats van manifestar-se per reclamar més habitatge públic als terrenys sense desenvolupar. Van reiterar les reticències veïnals als nous hotels i residències d’estudiants que hi ha previstos. Aquest projecte ja va despertar crítiques associatives quan es va anunciar fa un any.

L’escola que ara s’ha venut tindrà 10 plantes i 8.700 metres quadrats de superfície. Hi podran estudiar fins a mil alumnes i està al carrer Venezuela número 108. Hines, que seguirà sent la promotora delegada de l’edifici, té previst acabar-ne la construcció a mitjans de 2022. En paral·lel, impulsa un complex d’oficines de 30.770 m2 al carrer Cristóbal de Moura en terrenys propietat d’Udin. La compradora, Perial Asset, també coneixia ja el barri perquè està remodelant un edifici d’oficines al carrer Bolívia número 250.

No és l’única compravenda de les darreres setmanes al 22@ per part de grans inversors internacionals. La gestora alemanya de fons Patrizia també ha comprat un immoble a mig construir, en aquest cas un bloc d’oficines de 5 pisos que estarà acabat l’any vinent. Ha comprat el projecte per 72 milions d’euros als anteriors propietaris, Cain International i Freo Group. L’espai té 15.000 m2 de superfície i capacitat per a 2.000 treballadors.

Més notícies
Protesta al Poblenou contra els plans municipals pel 22@ / Observatori dels barris del Poblenou
Passejada reivindicativa al Poblenou contra els plans municipals pel 22@
Notícia: Passejada reivindicativa al Poblenou contra els plans municipals pel 22@
Comparteix
Sis entitats reclamen més habitatge públic i menys oficines
Seu de la CNMC a Barcelona | Wikimedia - Canaan
La CNMC i la CNMV arriben a un acord per compartir seu al 22@
Notícia: La CNMC i la CNMV arriben a un acord per compartir seu al 22@
Comparteix
La Comissió Nacional del Mercat de Valors deixa l'edifici de la Borsa de Barcelona
Imatge d'arxiu de Barcelona, amb la torre Agbar al fons. / Flickr
Barcelona accelera per rellançar el 22@ amb més habitatge protegit i oficines
Notícia: Barcelona accelera per rellançar el 22@ amb més habitatge protegit i oficines
Comparteix
El govern municipal inicia la tramitació del projecte pactat amb ERC per redibuixar la zona nord del districte tecnològic
El mercat d'oficines de Barcelona agafa embranzida després del confinament / ACN
El 22@ es reactiva amb força després de la paràlisi dels últims mesos
Notícia: El 22@ es reactiva amb força després de la paràlisi dels últims mesos
Comparteix
La inversió cau un 40% fins al juny, però ja es comença a notar la represa de l'activitat empresarial

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa