Venda milionària d’una escola de negocis encara en construcció al [email protected]

Canvi de mans amb les obres en marxa | Tindrà 10 pisos i capacitat per a mil alumnes

La futura seu de l’escola de negocis Toulouse Business School, al [email protected] de Barcelona, ha canviat de mans abans d’inaugurar-se. La immobiliària americana Hines i el fons Henderson Park van comprar el terreny l’any 2018, dins d’una adquisició més gran –no va transcendir el preu– que també inclou el solar d’una futura residència d’estudiants amb 750 llits. L’any següent va firmar un lloguer a 15 anys amb l’escola, i aquest novembre s’ha venut el solar amb les obres ja en marxa a la gestora de fons francesa Perial Asset Management per 30,7 milions d’euros.

La notícia, que ha difós àmpliament premsa econòmica com Expansión i el portal Idealista, és una mostra del dinamisme econòmic al [email protected] i un nou element de debat veïnal al Poblenou sobre el futur de la zona. Aquest diumenge precisament sis entitats van manifestar-se per reclamar més habitatge públic als terrenys sense desenvolupar. Van reiterar les reticències veïnals als nous hotels i residències d’estudiants que hi ha previstos. Aquest projecte ja va despertar crítiques associatives quan es va anunciar fa un any.

L’escola que ara s’ha venut tindrà 10 plantes i 8.700 metres quadrats de superfície. Hi podran estudiar fins a mil alumnes i està al carrer Venezuela número 108. Hines, que seguirà sent la promotora delegada de l’edifici, té previst acabar-ne la construcció a mitjans de 2022. En paral·lel, impulsa un complex d’oficines de 30.770 m2 al carrer Cristóbal de Moura en terrenys propietat d’Udin. La compradora, Perial Asset, també coneixia ja el barri perquè està remodelant un edifici d’oficines al carrer Bolívia número 250.

No és l’única compravenda de les darreres setmanes al [email protected] per part de grans inversors internacionals. La gestora alemanya de fons Patrizia també ha comprat un immoble a mig construir, en aquest cas un bloc d’oficines de 5 pisos que estarà acabat l’any vinent. Ha comprat el projecte per 72 milions d’euros als anteriors propietaris, Cain International i Freo Group. L’espai té 15.000 m2 de superfície i capacitat per a 2.000 treballadors.

Més informació

Nou comentari