Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La vaga a Nissan obliga a aturar la planta de la Zona Franca per falta de subministraments

La fàbrica de Nissan a la Zona Franca aturarà la producció aquest dimecres a les 14 hores perquè s’ha quedat sense subministraments per produir a conseqüència de la vaga indefinida que han convocat els sindicats per exigir un pla industrial davant les incerteses sobre la continuïtat de l’empresa a l’Estat i a Europa, segons han confirmat fonts de l’automobilística i sindicals.

Les organitzacions sindicals van optar perquè fessin la vaga només el centenar de treballadors del centre de Montcada i Reixac, que s’ocupa d’estampació de carrosseria i proveeix tant centres de Renault a França com les instal·lacions barcelonines. L’estratègia vol comprometre una comanda de més de mil pick-ups que la multinacional ha d’entregar a Mercedes al maig.

El seguiment de l’aturada ha sigut del 100% a la planta de Montcada i Reixac des de dilluns, segons fonts sindicals, que consideren que s’ha assolit l’objectiu de l’aturada tot i que el futur continua “igual d’incert” per la plantilla.

Segons el comitè d’empresa, la direcció de la planta ha demanat a la majoria dels treballadors que vagin a casa amb un permís retribuït davant la impossibilitat de seguir treballant. Així, està previst que a les dues del migdia surtin els treballadors de la planta de Body, mentre que els de Muntatge (excepte els de línia final), Pintura i Power Train (excepte la part del forn) se’ls trucarà perquè no vagin a la Zona Franca. Pel que fa els departaments de Manteniment, seguiran treballant en els torns que els toca.

L’aturada “comença a donar els seus fruits”

Amb tot, els treballadors afectats per a manca de peces no aniran a la feina ni dijous ni divendres, dia en què se’ls comunicarà si dilluns poden tornar o no a l’activitat. En un comunicat, els representants sindicals han celebrat que l’aturada de Montcada “comença a donar els seus fruits”.

El comitè d’empresa de Nissan demana a la direcció un “pla industrial de futur per a les fàbriques catalanes” i que es garanteixi l’ocupació dels 3.000 treballadors directes i els més de 20.000 indirectes. Els centres de la multinacional nipona han anat perdent volum de producció any rere any i l’automobilística estudia des de principis d’any la viabilitat de les seves instal·lacions a la Zona Franca. A principis d’estiu, s’espera que es faci pública la decisió de l’empresa.

Després que Nissan comuniqués a la plantilla que tornaria a obrir parcialment els centres de Catalunya aquest dilluns, els sindicats que formen part del comitè d’empresa de la Zona Franca i de Montcada i Reixac –CCOO, UGT, USOC i CGT– van cridar els treballadors a no anar a la feina. L’empresa tenia la intenció de posar en marxa la línia dos a les instal·lacions barcelonines, que és la que produeix la pick-up de Mercedes.

Les organitzacions sindicals han organitzat una caixa de resistència per ajudar els treballadors que fan vaga a Montcada i que no percebran el seu salari.

Més notícies

Vaga indefinida dels treballadors de Nissan pel futur de la fàbrica de Zona Franca

Notícia: Vaga indefinida dels treballadors de Nissan pel futur de la fàbrica de Zona Franca
Comparteix
L'empresa lamenta la manca d'acord i promet que decidirà el futur de la planta abans de l'estiu
Notícia: Vaga indefinida dels treballadors de Nissan pel futur de la fàbrica de Zona Franca - Mobile

Nissan s’alia amb l’Hospital de Sant Pau per fabricar un respirador portàtil de baix cost

Notícia: Nissan s’alia amb l’Hospital de Sant Pau per fabricar un respirador portàtil de baix cost
Comparteix
Eurecat i QEV Technologies també participen d'un projecte que espera produir 180 aparells al dia
Notícia: Nissan s’alia amb l’Hospital de Sant Pau per fabricar un respirador portàtil de baix cost - Mobile

Nissan presenta un ERTO per la planta de la Zona Franca

Notícia: Nissan presenta un ERTO per la planta de la Zona Franca
Comparteix
L'expedient afectaria també a les fàbriques de Montcada i Sant Andreu de la Barca
Notícia: Nissan presenta un ERTO per la planta de la Zona Franca - Mobile

Nissan i els sindicats acorden garantir el 85% de salari, pagues i vacances als afectats per l’ERTO

Notícia: Nissan i els sindicats acorden garantir el 85% de salari, pagues i vacances als afectats per l’ERTO
Comparteix
La companyia presenta una expedient de regulació que afecta a més de 3.300 treballadors
Notícia: Nissan i els sindicats acorden garantir el 85% de salari, pagues i vacances als afectats per l’ERTO - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa