Nissan i els sindicats acorden garantir el 85% de salari, pagues i vacances als afectats per l’ERTO

La companyia presenta una expedient de regulació que afecta a més de 3.300 treballadors

Nissan i els representants dels treballadors han arribat a un acord perquè la companyia nipona cobreixi fins al 85% del salari, més pagues i vacances, en el cas dels empleats afectats per l’Expedient de Regulació d’Ocupació Temporal (ERTO) presentat dijous. La mesura arriba després que, en una primera reunió, la direcció oferís el 80% i els sindicats amenacessin amb impugnar l’ERTO, reclamant-ne el 90%. L’ERTO afectarà empleats de les plantes de la Zona Franca, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca. En queden exclosos el personal que pot teletreballar i les persones pendents de prejubilació.

El comitè d’empresa i la direcció de Nissan han acordat la presentació de l’ERTO “per força major” davant de la “impossibilitat de garantir a tots els llocs de treball el compliment de les mesures higièniques i sanitàries recomanades per les autoritats i per manca de subministraments dels proveïdors afectats pel covid-19”.

La data inicial de l’ERTO s’estipula en el 16 de març, i totes dues parts prioritzen el teletreball per garantir que hi hagi el mínim de treballadors possibles afectats per les sortides temporals.

En els llocs de feina que, per raons de seguretat i manteniment és imprescindible la presència física a la fàbrica, s’ajustaran totes les condicions de seguretat i salut perquè siguin les adequades.

A més, abans de reprendre l’activitat als centres de treball afectats per l’ERTO, la direcció de l’empresa consensuarà amb els representants de la plantilla les mesures de prevenció de riscos laborals i higièniques que calgui adoptar.

Més informació

Nou comentari