Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Vaga de neteja coincidint amb Reis a tres districtes de Barcelona
  • CA

Vaga a la vista del servei de neteja de tres districtes de Barcelona coincidint amb la celebració de la festivitat de Reis, just quan s’obren els regals de Ses Majestats i els contenidors s’omplen de les capses i els embalatges que emboliquen els obsequis. CCOO ha cridat el personal de la retirada d’escombraries dels districtes de Sants-Montjuïc, les Corts i Sarrià-Sant Gervasi a aturar-se els dies 5, 6 i 7 de gener.

La secció sindical es queixa que l’empresa adjudicatària, Cespa, no atén les peticions per consolidar la categoria professional de treballadors del servei que, segons assegura, porten “molt temps realitzant tasques de superior categoria, que l’empresa paga, però que no reconeix i formalitza”. A més, demana desencallar un nou conveni i que s’actualitzin els sous. Sobre els salaris, CCOO remarca que no han variat entre 2019 i 2021.

El sindicat recrimina que, tot i haver traslladat les reclamacions a la concessionària en diverses ocasions, Cespa fa cas omís i no els ofereix cap solució. La vaga s’ha convocat després de “diverses assemblees realitzades amb la plantilla” que presta el servei pel qual l’Ajuntament té contractada l’empresa a Barcelona.

Alhora, es queixen que el personal hagi de treballar també les nits del 24 de desembre -coincidint amb la Nit de Nadal- i la del 31 de desembre, Cap d’Any. CCOO adverteix que es tracte d’un greuge comparatiu amb altres serveis del sector de la neteja, exempts de prestar servei en dues nits assenyalades. “Aquesta qüestió impossibilita que les treballadores i treballadors que netegem la ciutat per a la ciutadania tinguem la possibilitat de conciliar amb les nostres famílies”, assenyala el sindicat, que afegeix que planteja des de fa temps que en totes dues jornades es treballi fins a les 14.00 hores, “com es fa a molts altres municipis de Catalunya”, indica CCOO.

Per una altra banda, CCOO subratlla que Cespa no ha lliurat la roba d’abric i altres equips de treball a la plantilla. En aquest sentit, recalca que es tracta de personal que “neteja els carrers de la ciutat de tarda, de nit i de matinada, i que està exposada a les condicions climatològiques adverses.

Més notícies
Marxa lenta de taxistes a l'avinguda Maria Cristina, en una imatge d'arxiu / ACN
Els taxistes convoquen una marxa lenta per exigir càmeres de seguretat
Notícia: Els taxistes convoquen una marxa lenta per exigir càmeres de seguretat
Comparteix
Anuncien una protesta per col·lapsar el trànsit entre plaça Espanya i la Zona Franca el dimarts
Un bus turístic de la ciutat de Barcelona al seu pas per la Diagonal / ACN
Vaga dels informadors del bus turístic durant tres dies del Nadal
Notícia: Vaga dels informadors del bus turístic durant tres dies del Nadal
Comparteix
Les aturades es convoquen el 28, el 29 i el 30 de desembre contra l'ERTO i les diferències salarials al servei

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa