Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La UGT amenaça de tombar l’acord que permet obrir els comerços en diumenge

L’acord que permet obrir els comerços de la capital catalana els diumenges i festius podria acabar en paper mullat. El sindicat UGT amenaça de sortir del pacte rubricat amb l’Ajuntament de Barcelona i les patronals si les grans empreses continuen incomplint les condicions fixades, tal com ja han denunciat en diverses ocasions.

En una concentració celebrada aquest dijous a l’avinguda del Portal de l’Àngel que ha comptat amb la participació de prop d’un centenar de persones, el sindicat ha tornat a denunciar que grans cadenes del sector tèxtil estan vulnerant algunes de les condicions pactades, com la voluntarietat dels treballadors de treballar aquests dies, la compensació en dissabte o la contractació de personal.

La protesta convocada per la Federació de Serveis, Mobilitat i Consum (FeSMC) de la secció catalana de la UGT pretenia ser un avís per a navegants per a les administracions competents, a qui demanen que garanteixin que es respecten els acords signats i que no es vulneren els drets dels treballadors afectats.

“L’Ajuntament té l’obligació d’exigir a les empreses que compleixin amb l’acord firmat”, ha apuntat aquest dijous en declaracions als mitjans el secretari general de la UGT, Pepe Álvarez, que considera “dramàtic” que aquestes grans cadenes puguin obrir en diumenge i festius sense cap mena de limitació. Álvarez també ha insistit en la necessitat que tant la Generalitat com Inspecció de Treball actuïn immediatament i de manera contundent per aturar aquestes pràctiques.

Un pacte que podria no repetir-se

Per la seva banda, el secretari general de la UGT a Catalunya, Camil Ros, ha remarcat que aquesta situació ja es va denunciar fa un parell de mesos i avisa les administracions que, si la situació continua igual, aquest pacte podria no tornar-se a repetir l’any vinent. “Si no hi ha una rectificació i els festius són voluntaris pels treballadors, nosaltres ens plantegem la sortida de l’acord i demanar a la Generalitat que amb l’acord trencat, aquest no tingui efecte de cara l’any que ve”, ha assegurat Ros, que recorda que tampoc s’està respectant la compensació amb el dissabte festiu als empleats que treballen els diumenges.

Cal recordar que aquest acord entre patronals, sindicats i Ajuntament va rubricar-se el passat febrer i que només porta quatre mesos en vigor.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: T@M a agost 25, 2022 | 21:12
  [email protected] agost 25, 2022 | 21:12
  Tenim uns horaris de vergonya, ja fa anys que a Buenos Aires tenen un horari lliure d'obertures de les botigues i aqui encara estem al segle XV. Ja grinyolen aquest horaris poc pràctics i poc moderns. No dic que sigui 24/7 ni horaris de tota una setmana sense interrupció però de 9-13 i de 16-20 ja va sent hora de que es canvii, no?
 2. Icona del comentari de: VOLEM HORARIS LLIURES a agost 25, 2022 | 23:32
  VOLEM HORARIS LLIURES agost 25, 2022 | 23:32
  Això no es pot entendre. I perque no obrir les 24 hores si volen? Això no crearia més llocs de treball? Com sempre aquests ximples fent retrocedir la societat i el benestar general.
 3. Icona del comentari de: Pencaire. a agost 26, 2022 | 06:08
  Pencaire. agost 26, 2022 | 06:08
  Companys, ja podeu anar fent i diguent, que els que tenen la paella pel mànec faran el que els hi roti. I vosaltres ho sabeu, així que podeu estalviar-vos tots aquests escarafalls que no fan altra cosa què restar-vos credibilitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa