Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El TSJC avala momentàniament la ‘taxa Amazon’ de Barcelona

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat aplicar mesures cautelars a la ‘taxa Amazon’ impulsada per l’Ajuntament de Barcelona, tal com havia demanat la patronal de paqueteria. L’alt tribunal considera que la taxa no suposa cap gran perjudici per les empreses, tal com apuntava l’Organització Empresarial de Logística i Transport (UNO) –que representa empreses com Amazon o DHL– en el text del seu recurs contenció-administratiu contra la taxa.

Empreses i Ajuntament: dues versions diferents

Les empreses critiquen la nova normativa al·legant un problema a l’hora de recollir dades de les comandes. Tal com recull l’ACN, la patronal considera que podria estar vulnerant la llei de protecció de dades perquè aquestes empreses no poden guardar les dades dels compradors. A més, apunten que tot plegat suposa un problema logístic per a aquestes companyies.

A l’altre extrem se ciuta l’Ajuntament, creador de la famosa taxa. El govern Comuns-PSC asseguren que les empreses no han d’incloure dades dels compradors, sinó el nombre d’entregues i destinacions. Així mateix, defensen l’interès públic de la normativa i recorden que una llei catalana del 2017 obliga els municipis a regular i taxar aquesta activitat empresarial.

L’oposició, també dividida

L’oposició també es divideix els grups entre partidaris i detractors de la taxa. El regidor d’ERC i impulsor de la ‘Taxa Amazon’, Jordi Castellana, va defensar el nou tribut barceloní pocs minuts després de saber-se que la patronal recorreria a la justícia. “Vam participar en la redacció d’una taxa que ha de servir per reduir congestió a la ciutat per la via de fomentar la recollida de les compres online en establiments habilitats. Confiança plena en catedràtics i Consell Tributari”, indicava en un tuit.

Junts i Cs també van votar-hi a favor en el seu dia. D’altra banda, Valents l’ha criticat al plenari i el cap de llista del PP, Daniel Sirera, apuntava des d’Estrasburg que “per solucionar un problema no se’n pot crear un altre”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa