Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els promotors de l’hotel fallit de Drassanes perden la batalla judicial al Suprem
  • CA

El Tribunal Suprem ha donat una nova victòria judicial als veïns de Ciutat Vella per l’hotel fallit que s’havia de construir al solar del Portal de Santa Madrona, a Drassanes. Segons ha avançat El Periódico i ha confirmat el TOT Barcelona, el tribunal no ha admès a tràmit el recurs que Atir El Paral·lel i Inversiones Hoteleras Atir, els promotors de l’hotel Praktik, havien presentat contra la sentència del TSJC que va anul·lar el polèmic pla d’usos de Ciutat Vella aprovat el 2013 pel govern de Xavier Trias, que alliberava certes zones per a la construcció d’hotels.

Aquest recurs era vital per l’estratègia de l’Ajuntament, ja que el govern d’Ada Colau havia fet valdre la nul·litat del pla per denegar la llicència als promotors, que ja tenien tots els papers i defensaven que la seva proposta quedava fora del Peuat. El projecte preveia construir un hotel de 5 estrelles dividit en dos edificis i amb 200 habitacions en total. S’havia de construir a l’espai situat a la cruïlla dels carrers Cid i Peracamps, el mateix solar on anys enrere l’Ajuntament volia construir habitatge social, però que es va descartar el 2007.

[r:1]

La resolució del Tribunal Suprem, a la qual ha tingut accés aquest diari, especifica que la inadmissió del recurs es deu al fet que la sentència en si mateixa no és recurrible, ja que la qüestió central fa referència a la “interpretació i aplicació de normes” autonòmiques i que, per tant, no poden ser revisades pel tribunal. El TSJC va anul·lar el setembre del 2017 el pla d’usos de Ciutat Vella després d’una llarga batalla judicial pel recurs presentat per quatre associacions de veïns, que ara estudien la repercussió de la nova resolució.

Captura de pantalla de la resolució del Tribunal Suprem

Captura de pantalla de la resolució del Tribunal Suprem

Un hotel polèmic des del primer dia

L’hotel fallit ha estat al centre de la polèmica des del primer dia i les últimes setmanes ha tornat a ressorgir perquè un grup de sense sostre es va instal·lar al solar i els veïns van denunciar que s’hi venia droga. El solar està buit a l’espera que s’acabin de resoldre els litigis pendents. Els promotors van presentar una demanda per danys i perjudicis el novembre del 2016, on asseguraven que cada mes sense activitat deixaven d’ingressar gairebé mig milió d’euros. Un estudi que va sortir a la llum el març del 2018 xifrava en uns 41 milions d’euros la indemnització que podria arribar a pagar l’Ajuntament.

Aquesta inacabable batalla judicial també va arribar al jutjat d’instrucció 10 de Barcelona, que l’any passat va determinar que la tinent d’alcaldia, Janet Sanz, no havia comès prevaricació quan va denegar la llicència a l’hotel. Sanz, que va declarar com a investigada per la querella que van presentar els promotors, es va escudar en els informes dels serveis jurídics de l’Ajuntament per rebutjar el permís perquè el pla d’usos de 2013 estava anul·lat i la normativa es regia pel de 2010 i pel Peuat, aprovat el 2017.

Més notícies
El valor dels hotels de Barcelona s'ha disparat des de l'entrada en vigor del Peuat / Europa Press
La moratòria de Colau revaloritza els hotels de Barcelona
Notícia: La moratòria de Colau revaloritza els hotels de Barcelona
Comparteix
La prohibició d’obrir nous establiments al centre i la poca predisposició a vendre ha disparat els preus fins als 750.000 euros per habitació
Hilton obrirà un hotel davant del recinte firal de Gran Via
Notícia: Hilton obrirà un hotel davant del recinte firal de Gran Via
Comparteix
La gestora d'inversions ASG ha pactat amb la cadena hotelera la construcció de l'edifici, que s'estrenaria el 2021 i comptaria amb 242 habitacions

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa