Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tres dies de protestes de repartidors de Glovo al centre de Barcelona
  • CA

Repartidors de Glovo porten tres dies consecutius concentrant-se a la plaça Catalunya contra la plataforma d’entrega a domicili. Els treballadors que s’han manifestat entre divendres i aquest diumenge es queixen que l’empresa ha modificat el sistema de l’aplicació on reben les comandes, coincidint amb l’entrada de la llei rider, que reconeix el dret dels repartidors a ser incorporats a les plantilles de les plataformes i deixar d’operar com a autònoms.

CCOO, que dona suport als repartidors, assegura que els canvis introduïts per Glovo “suposa un pas més cap a l’explotació i la precarietat”, ha alertat la responsable de noves realitats de treball i precarietat del sindicat, Carmen Juares. En un fil de missatges a Twitter, Juares ha afirmat que Glovo “ha imposat un nou model de subhastes a la baixa”, que comporta que els riders “competeixin entre ells amb el que cobren per comanda”.

La companyia ha creat un factor multiplicador en què els treballadors poden escollir el valor pel qual multipliquen els seus guanys. Glovo, però, avisa que es poden assignar més encàrrecs per hora si el multiplicador escollit és baix. La conseqüència, segons explica Juares, és que l’empresa “va deixar d’enviar comandes” als repartidors “més necessitats” que, a partir de dijous, van elevar el factor multiplicador per sobre d’u, per intentar obtenir més ingressos.

“El sistema genera una competència inhumana entre companys”, deplora Juares, que afegeix que els riders “reclamen que es respectin els seus drets”. CCOO assegura que les protestes que els empleats han començat a organitzar no s’havien vist mai fins ara a Barcelona i afegeix que s’escampen a altres poblacions. Juares sosté que Glovo ha intentat dissuadir les concentracions “incrementant el benefici de les comandes a la zona on protesten” els repartidors. El sindicat ha presentat denúncies els últims dies a Inspecció de Treball contra Glovo, a qui acusa de pretendre escapolir-se de la llei rider i seguir operant amb treballadors autònoms.

Més notícies
Una repartidora d'Uber Eats / Aina Martí / ACN
CCOO ofereix lavabo i fonts d’aigua als ‘riders’ per la “manca de resposta” de les plataformes
Notícia: CCOO ofereix lavabo i fonts d’aigua als ‘riders’ per la “manca de resposta” de les plataformes
Comparteix
El sindicat acusa empreses com Glovo i Deliveroo de desatendre els repartidors "en plena onada de calor"
Una furgoneta d'Amazon descarregant durant el confinament / Óscar Cañas (Europa Press)
La ‘taxa Amazon’ de Barcelona penalitzaria més les grans empreses de comerç en línia
Notícia: La ‘taxa Amazon’ de Barcelona penalitzaria més les grans empreses de comerç en línia
Comparteix
L'informe encarregat per l'Ajuntament planteja que 'riders' o repartidors a punts de conveniència en quedin exempts

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa