CCOO ofereix lavabo i fonts d’aigua als ‘riders’ per la “manca de resposta” de les plataformes

El sindicat acusa empreses com Glovo i Deliveroo de desatendre els repartidors "en plena onada de calor"

CCOO ha obert aquest dimarts un espai amb fonts d’aigua fresca i lavabos per a riders a la seu del sindicat a Barcelona. La iniciativa neix davant de la “manca de resposta” d’empreses com Glovo, Deliveroo o Uber Eats a les peticions dels treballadors “en plena onada de calor”, segons ha informat el sindicat.

Aquest punt està obert a tots els treballadors “siguin afiliats o no“. Els treballadors de plataformes digitals –que operen com a autònoms fins a l’entrada en vigor de la llei riderfa temps que demanen accés a lavabos, fonts per agafar aigua i un lloc per poder descansar i esperar les comandes.

CCOO denuncia que les empreses deneguin l’accés als lavabos de les oficines i locals i la possibilitat d’agafar aigua. Aquestes circumstàncies estan generant “una situació d’enorme preocupació i patiment” entre el col·lectiu, ja que no disposen d’un lloc on realitzar les seves necessitats, segons el sindicat. Aquesta problemàtica afecta de manera especialment greu a les dones repartidores.

CCOO afegeix que la manca de lavabos i espais d’espera de les comandes “està generant que els repartidors hagin d’esperar-se en bancs, parades d’autobús, voreres”, cosa que provoca problemes de convivència amb alguns veïns, “que els increpen sense saber que no són al carrer per voluntat pròpia sinó per indicació de l’empresa”.

Més informació

Nou comentari