Els transportistes aturen les mobilitzacions i donen un mes per trobar una solució

Sintraport anuncia que vol negociar una sortida al conflicte amb el Port i amb la Generalitat

Després d’una setmana de marxes lentes i protestes, el sindicat de transportistes del Port de Barcelona (Sintraport) ha anunciat que desconvoca les mobilitzacions per donar marge a la negociació, tal com els havia demanat la presidenta del Port, Mercè Conesa, aquest mateix dilluns. Els transportistes demanen que es redueixi el temps d’espera a les terminals per carregar contenidors i volen plans d’empresa per millorar les seves condicions salarials, ja que els elevats costos de la seva activitat posen en risc el seu futur.

[r:1]

Fonts de Sintraport han explicat al TOT Barcelona que “de moment no ha canviat res”, però que ara que han captat l’atenció de les administracions volen oferir un temps prudencial al Port de Barcelona i a la Generalitat “perquè posin solucions sobre la taula”. Si d’aquí a un mes no han obtingut una resposta satisfactòria, els transportistes tornaran al carrer per defensar els seus drets.

Gran part dels camioners que presten servei al Port de Barcelona són autònoms i ha de suportar una gran càrrega per la constant pujada dels preus del combustible. Durant tot el matí han dut a terme una marxa lenta pel centre de la ciutat que ha col·lapsat algunes zones, en especial les més properes al port. La setmana passada ja van fer algunes protestes, però sempre a dins del recinte portuari, cosa que va reduir l’impacte de les seves concentracions.

Més informació

Nou comentari