Taula unitària a l’Ajuntament per cercar el consens sobre l’aeroport

El ple de Barcelona ha acordat aquest dimecres crear una taula política amb les presidències dels grups municipals per abordar el futur de l’Aeroport del Prat. Així ho recull una proposta amb contingut de declaració institucional que ha estat presentada per JxCat i on s’han introduït modificacions a petició d’altres grups polítics. Segons el text, aprovat per unanimitat, la taula es reunirà periòdicament abans i després de les reunions de la Taula Institucional convocada per la Generalitat per compartir informació.

La taula política dels grups municipals serà un espai d’anàlisi de les diferents opcions que permetin que l’aeroport s’especialitzi en rutes de llarga distància i vol buscar també el “màxim consens” entorn el posicionament del consistori. El text reafirma el posicionament a favor d’un model aeroportuari “que garanteixi més connectivitat i una millora de la competitivitat econòmica de Barcelona dins un nou model de governança”.

En aquesta línia, també s’insta a les administracions implicades a trobar una solució respectuosa ambientalment que compti amb el vist-i-plau de la Comissió Europea. Per últim, el text exigeix a Aena que plantegi un pla alternatiu que asseguri la transformació de l’aeroport en un hub si l’opció final que es presenti no rep l’aval de Brussel·les. A més, exigeix per avançat “totals garanties” en les compensacions de qualsevol afectació mediambiental.

Nou comentari

Més notícies
Imatge d'arxiu d'un tren de Rodalies / Jordi Play

El Govern exigeix el traspàs de la gestió de Rodalies i del Prat

Puigneró vol aprofitar l'experiència de FGC per millorar el servei
Una viatgera consultant les pantalles informatives a l'Aeroport del Prat / ACN

Les aerolínies reactiven els vols des de Barcelona malgrat la baixa ocupació

L'aeroport del Prat recupera activitat i aquest estiu operarà el 60% dels vols del 2019