Taula unitària a l’Ajuntament per cercar el consens sobre l’aeroport

Tots els grups municipals en prendran part mentre es debat la controvertida ampliació del Prat

El ple de Barcelona ha acordat aquest dimecres crear una taula política amb les presidències dels grups municipals per abordar el futur de l’Aeroport del Prat. Així ho recull una proposta amb contingut de declaració institucional que ha estat presentada per JxCat i on s’han introduït modificacions a petició d’altres grups polítics. Segons el text, aprovat per unanimitat, la taula es reunirà periòdicament abans i després de les reunions de la Taula Institucional convocada per la Generalitat per compartir informació.

La taula política dels grups municipals serà un espai d’anàlisi de les diferents opcions que permetin que l’aeroport s’especialitzi en rutes de llarga distància i vol buscar també el “màxim consens” entorn el posicionament del consistori. El text reafirma el posicionament a favor d’un model aeroportuari “que garanteixi més connectivitat i una millora de la competitivitat econòmica de Barcelona dins un nou model de governança”.

En aquesta línia, també s’insta a les administracions implicades a trobar una solució respectuosa ambientalment que compti amb el vist-i-plau de la Comissió Europea. Per últim, el text exigeix a Aena que plantegi un pla alternatiu que asseguri la transformació de l’aeroport en un hub si l’opció final que es presenti no rep l’aval de Brussel·les. A més, exigeix per avançat “totals garanties” en les compensacions de qualsevol afectació mediambiental.

Més informació

Nou comentari