Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El tancament dels locals del Front Marítim amenaça milers de treballadors

L’Ajuntament de Barcelona està decidit a tancar la zona nocturna del Front Marítim, força qüestionada pels veïns de la zona i amb problemes de seguretat afloren de tant en tant. Davant d’aquestes intencions, el sindicat UGT ha emès un comunicat mostrant la seva disconformitat amb aquesta decisió, a la qual s’oposen “rotundament” perquè “amenaça l’acomiadament de més de 1.500 treballadors”. El sindicat al·lega que les noves mesures tancaran 7 locals d’oci nocturn, entre discoteques i bars, i que farà caure “la major part de l’activitat econòmica de la zona”.

UGT manté que els visitants de congressos internacionals “precisen un oci nocturn pròxim” i neguen que els problemes veïnals serveixin com a argument per clausurar aquests locals. En el comunicat, el sindicat assegura que la convivència a la zona “ara sembla que ha millorat notablement”. És més, l’escrit detalla que el tancament de la zona “no és la prioritat” per a les associacions de veïns, que reclamen, segons el sindicat, més infraestructures.

La discoteca Opium és un dels locals afectats | ACN
La discoteca Opium és un dels locals afectats | ACN

El nou emplaçant del CSIC

L’Ajuntament té previst fer fora aquests equipaments per posar, en el seu lloc, una seu del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), però UGT proposa instal·lar-la a les instal·lacions del mercat del peix. Els treballadors estan conformes amb què el consistori incentivi l’economia blava -economia vinculada amb activitats del mar-, però mantenen que es poden buscar “altres emplaçaments”.

Cal recordar que, enmig de la disputa, el govern espanyol ha decidit prorrogar fins al setembre el contracte de lloguer del local que actualment ocupa la discoteca Opium al passeig marítim de la Barceloneta, fet que frena les aspiracions municipals de situar el CSIC en aquesta zona. La discoteca també ha criticat la decisió de l’Ajuntament qualificant la proposta d’una decisió política “absurda” que només pretén castigar el sector.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa