Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Fre a l’ampliació del CSIC: renovat un any el lloguer de la discoteca Opium
  • CA

L’esperada reconversió del front marítim de Barcelona haurà d’esperar un any més. Segons ha avançat aquest dijous l’Ara, el govern espanyol ha decidit prorrogar fins al setembre del 2023 el contracte de lloguer del local que actualment ocupa la discoteca Opium al passeig marítim de la Barceloneta. Aquest posicionament condiciona l’acord presentat el passat juliol entre l’Ajuntament i el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) que pretén ampliar el centre de recerca en aquestes instal·lacions.

La intenció del consistori barceloní era poder engegar l’ús provisional de l’espai per part del centre de recerca com més aviat millor, de manera que aquesta renovació per un any del contracte de lloguer del local d’oci nocturn suposa un canvi de plans pel que fa al calendari previst inicialment. Tanmateix, aquesta pròrroga no afecta la vigència de l’acord entre l’executiu local i el CSIC, sinó que simplement posposa l’esperat canvi d’usos d’aquests equipaments ubicats al passeig marítim de la Barceloneta.

Un acord sota amenaça d’impugnació

Cal recordar que els responsables de la discoteca Opium ja van anunciar a finals del passat mes de juliol que impugnarien aquest acord per ampliar el centre de recerca al local que actualment ocupa el local d’oci nocturn.

En un comunicat, la direcció de l’establiment mostrava la seva indignació i rebuig frontal a una decisió que considera que s’ha pres de manera “unilateral” i seguint un criteri “purament ideològic”. “No té cap sentit destinar les millors terrasses de la ciutat a un centre d’investigació”, apunta la discoteca, que remarca que tirar endavant amb la proposta suposa posar en risc milers de llocs de feina.

La direcció d’Opium apunta que el projecte per ubicar una part de l’Institut de Ciències del Mar (ICM) en aquests locals d’oci nocturn no té ni cap ni peus perquè suposa substituir uns negocis que funcionen per un projecte “artificial” sense contingut ni disseny. De fet, la discoteca va més enllà i qualifica la proposta d’una decisió política “absurda” que només pretén castigar un sector i uns establiments que ja han patit molt durant la pandèmia del coronavirus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa