Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tanca la botiga cannàbica de la farmàcia de l’Estrella per manca de permís

El nou local de productes cannàbics que va obrir fa poc més d’una setmana a l’antiga farmàcia de l’Estrella, al carrer Ferran, ha hagut d’abaixar la persiana. Els nous inquilins del local de la farmàcia confirmen al TOT que no disposen encara de la llicència necessària i que hauran de tancar fins que l’obtinguin. Segons ha avançat Betevé i han confirmat fonts municipals consultades pel TOT Barcelona, els nous responsables de l’establiment no només no tenen llicència d’activitat, sinó que ni tan sols l’havien demanat formalment al districte de Ciutat Vella. Els inquilins sí que van sol·licitar la corresponent llicència d’obres per poder adequar l’espai, però aquesta no havia estat encara atorgada, precisa el consistori.

Des de l’Ajuntament apunten que de moment no han pogut inspeccionar l’establiment perquè quan van acudir al local se’l van trobar tancat. De fet, el negoci no pot obrir fins que no obtingui els permisos adequats. En cas de constatar que els nous responsables han executat obres sense comptar amb la corresponent llicència, l’executiu podria acabar sancionant els inquilins, sobretot si s’ha fet malbé o s’ha retirat algun dels elements de l’establiment protegits com a part del patrimoni de la ciutat. Cal recordar que -tal com figura en el Portal d’Informació Urbanística de l’Ajuntament de Barcelona- el conjunt de l’antiga Farmàcia de l’Estrella té un nivell de protecció patrimonial C, que correspons béns amb elements d’interès urbanístic.

El local del número 7, el més antic del carrer Ferran, al barri del Gòtic, es va veure obligat a tancar el 2021 fruit de les conseqüències de la pandèmia. Els seus propietaris en demanaven un lloguer massa elevat i, fins i tot, van rebutjar les ofertes de cobrar un lloguer de 8.000 euros al mes o comprar el local. Des que la farmàcia va abaixar la persiana, el local estava buit, però aquesta passada Setmana Santa va reobrir les portes, tot i que per pocs moments, com un local de CBD.

Un negoci enfocat al turisme

Segons expliquen els nous inquilins al TOT, tot i canviar els productes ofertats, l’establiment conserva tota la façana exterior de la farmàcia de l’Estrella, “la normativa ens obliga, i ens sembla bé perquè és molt bonic”, i també es conserva “el mobiliari i el terra de dins”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa