Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La històrica farmàcia de l’Estrella, transformada en un nou negoci
  • CA

És el local més antic del carrer de Ferran, la farmàcia de l’Estrella que va obrir el 1840 al número 7 i va tancar el 2021 víctima de la pandèmia. Els seus propietaris volien cobrar un lloguer massa alt, i van rebutjar l’oferta de 8.000 euros mensuals i fins i tot comprar el local. El resultat, un local amb els elements catalogats com a patrimoni arquitectònic de la ciutat tancat i en estat de degradació, com altres locals d’aquest carrer que antigament havia estat la milla d’or de la Barcelona de finals del segle XIX. Fins aquest dilluns, quan després de dos anys sense activitat, s’han tornat a aixecar les persianes. Però el nou negoci no és una farmàcia.

Interior del local de l’antiga farmàcia de l’Estrella, ara amb un nou negoci TOT BARCELONA

Productes cannàbics i cigarreta electrònica

Dels productes que vendrà el nou establiment, que tal com han confirmat al TOT Barcelona els nous inquilins “obrirà al públic en els dies vinents”, en destaca “tot el que té a veure amb la cigarreta electrònica” i també “productes de CBD derivats del cànnabis”. Els nous inquilins, que enfoquen el negoci bàsicament per a turistes, en ple cor del barri Gòtic -també venen cremes solars- expliquen al TOT que l’establiment conserva tota la façana exterior de la farmàcia de l’Estrella, “la normativa ens obliga, i ens sembla bé perquè és molt bonic”, i també es conserva “el mobiliari i el terra de dins”.

Poc després que el TOT Barcelona avancés la reobertura del local, l’associació Barna Centre ha reaccionat alertant de la transformació que està patint el comerç tradicional, “un problema de ciutat”.

Un local històric: de veïns a turistes

Amb el nou negoci, la façana de la farmàcia es mantindrà cuidada, però els clients ja no seran els veïns de tota la vida. Durant la seva història que va arrencar el 1840, ha estat sempre situada al mateix indret, i dirigida per diverses nissagues de farmacèutics. I com és per dins el local? L’element més destacat és la façana: un calaix de fusta amb dues marquesines a banda i banda que fan d’aparadors i que abraça fins al pis superior. Els rètols situats a la llinda són de diferents èpoques que van des de finals del segle XIX fins ben entrat el segle XX. A l’interior, destaquen el taulell, les lleixes i el sostre, que són d’origen o incorporats durant l’etapa primigènia de la farmàcia. Un patrimoni que està protegit, però que fins ara, durant dos anys que el local ha romàs tancat, estaven en un estat de deixadesa important.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa