Sorpresa a la Cambra per la maniobra sospitosa contra Canadell

Fonts del comitè executiu asseguren no entendre el motiu de l'atac de Torres i recorden que la seva actitud ha sigut hostil des del primer dia

L’atac frontal de José María Torres contra el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, i l’equip d’Eines de País ha causat una enorme sorpresa entre les files de la candidatura independentista, que reconeixen no saber “el motiu real” de les crítiques expressades aquest matí per l’empresari, que està al ple de la Cambra en representació de la patronal Pimec.

Segons ha pogut saber el TOT Barcelona, Torres té a Canadell i a la resta del comitè executiu en el seu punt de mira des que va perdre les eleccions del maig, quan la seva candidatura, que comptava amb el suport de Pimec i anava en coalició amb Enric Crous, només va obtenir 4 dels 40 escons en joc per sufragi directe. Tot i la derrota, Torres va poder entrar igualment al ple gràcies als sis seients que tenen reservats les dues grans patronals barcelonines, Foment del Treball i la mateixa.

Un llop amb pell de xai

L’estupor a Eines de País és majúscul perquè va ser gràcies als seus vots que Torres va poder obtenir un seient al ple, ja que els sis escons patronals els voten els 40 membres escollits a les eleccions i les 14 empreses que tenen un seient de pagament. “Quan vam parlar amb els diferents candidats als seients patronals per saber quines intencions tenien de cara als projectes de futur de la Cambra, el senyor Torres es va posar la pell de xai i es va mostrar molt conciliador, però després la seva actitud va canviar radicalment”, han assegurat a aquest diari fonts del ple.

Canadell, que sempre intenta mantenir-se al marge de les crítiques que li fan en públic, ha fet una excepció i en una piulada ha recordat a Torres que la seva empresa, Numintec Comunicaciones, no va ser capaç de guanyar al seu epígraf i s’ha preguntat si la maniobra que ha engegat contra ell la fa en nom de Pimec. Un membre del ple que prefereix mantenir-se en l’anonimat ha explicat que han rebut diversos missatges de la patronal assegurant que Torres no parla en nom de l’entitat, donant a entendre que va per lliure.

“Sempre hi pot haver discrepàncies, però s’han de resoldre parlant i no cal fer-ho de males maneres“, assegura aquest empresari, que també contraposa l’actitud de Torres amb la de Carles Tusquets. El banquer, que no comparteix el posicionament polític d’Eines de País i fins i tot ha portat als tribunals els resultats a les eleccions, s’ha involucrat en alguns projectes on participa la Cambra, com la candidatura de Barcelona als Jocs Olímpics d’Hivern del 2030.

Una revolta amb poc recorregut

La maniobra de Torres podria aconseguir algun suport, segurament entre les grans empreses que ostenten una de les cadires de pagament, però en cap cas podrà posar en perill el mandat d’Eines País. La candidatura independentista té ara mateix 30 dels 60 escons del ple, suficients per bloquejar qualsevol intent de revolta. A les eleccions en va obtenir 31, però a l’últim moment l’empresa Avant Telecom va renunciar a recollir la seva acta i va ser substituïda per la segona companyia més votada al seu epígraf, que era d’una altra candidatura.

“Està molt sol al ple”, insisteixen fonts del comitè executiu de la Cambra, l’òrgan de govern de l’ens que està copat per 12 membres d’Eines de País. A més del 30 escons que tenen per elecció directa, l’actual junta disposa de més suports al ple. Es tracta d’empresaris que, més enllà de si són independentistes o no, estan disposats a buscar projectes comuns per potenciar l’economia i les empreses de Barcelona, un objectiu que, d’altra banda, sempre ha sigut prioritari per Canadell i el seu equip.

Més informació

Comentaris

    Hilari 29/11/2019 7:42 pm
    Estem amb el Sr. Canadell per el seu valor i reclam de millors serveis per Catalunya, junt amb el Sr. Rafel Ribó.. Es ridicul i demegogic mirar de fer la contra sense tenir la raó . Els perdedors a callar i tocar de peus a terre . Conec bé el Sr. Crous i no deu estar del costat negatiu com el Torres...…..ser demócrata vol dir aceptar haver perdut eleccions i no fer la guitza als que han guanyat.

Nou comentari