Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
SHEIN torna a Barcelona repartint tiquets com si fos la carnisseria
  • CA

Aquest passat estiu, la popular botiga de moda online Shein es va instal·lar per primer cop a Barcelona. El seu primer aterratge, però, va ser amb moltes turbulències. Molta gent va decidir matinar per anar al nou show room, però de seguida es va decebre. Un cop es provaven la roba, els treballadors els comunicaven que l’havien de demanar per internet. Així, la indignació va ser general: “De què serveix una botiga si no puc endur-me el que m’estic provant?”.

Shein torna a Barcelona a tocar del Black Friday

Sis mesos més tard, Shein ha tornat a Barcelona i ha volgut mostrar que ha après de l’anterior experiència. Ara sí que es pot comprar roba i, tal com explica la periodista de El Periódico, Judit Bertran, a Twitter, la marca xinesa ha obert el nou establiment —situat al Portal de l’Àngel— amb un aforament limitat de 300 persones i recollint tiquets a l’entrada. Aquesta manera curiosa d’endreçar la cua, al més pur estil d’una carnisseria o peixateria de barri, ha encuriosit molts internautes a les xarxes.

Segons apunten molts mitjans, la marca xinesa no té intenció de variar el seu model de negoci, marcat per una estratègia molt agressiva de venda online. L’arribada momentània a la ciutat, però, pot causar un fort dany en els comerços de la vora, molt castigats per les altres grans companyies que s’han instal·lat a Ciutat Vella.

Polèmica pel tracte de Shein als seus treballadors

Aquesta multinacional s’ha acostumat a créixer envoltada de polèmica. Molts activistes mediambientals han criticat que la seva expansió es basa en la fabricació constant de peces de roba sense importar la repercussió climàtica que causa. També són famoses les crítiques a l’empresa pel tracte que reben els seus treballadors. En el documental Untold: inside the Shein Machine, emès l’any 2019 a la televisió britànica, es va poder comprovar que els empleats xinesos feien jornades de 18 hores diàries, amb només un dia de descans al mes i un salari variant que depèn de la producció de cada treballador.

L’empresa xinesa va emetre, en aquesta ocasió, un comunicat explicant que investigarien els casos que apareixen al documental per prendre mesures i assegurant que estan compromesos amb els codis de conducta de la companyia.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Miriam Mas a novembre 20, 2022 | 09:46
    Miriam Mas novembre 20, 2022 | 09:46
    Mi decepción después de 40 minutos de cola fue entrar una en espacio super preparado para poder vender miles de productos y no tener ni 1/3 de oferta de lo que hay en web... Entiendo que es imposible tenerlo todo físicamente pero sección niños y hombre daba risa de las 4 prendas que tenían.... Una decepción!!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa