Revolució al Mobile 2021: “L’objectiu és tenir un MWC sense contacte físic”

El patronat ratifica el pacte perquè el congrés es faci a Barcelona almenys fins al 2024

Els organitzadors del Mobile World Congress preveu canvis en totes les etapes del congrés per assegurar que l’edició del 2021 compleix els requisits de seguretat i higiene. “El nostre objectiu és tenir un MWC sense contacte físic”, ha assegurat Mats Granryd, director general de GSMA, l’organitzadora del congrés, en l’acte de ratificació del pacte perquè l’esdeveniment es faci a Barcelona almenys fins al 2024. En una roda de premsa conjunta, el govern espanyol, la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona han reafirmat l’aposta per l’esdeveniment tecnològic.

La vicepresidenta tercera i ministra d’Economia, Nadia Calviño, ha reivindicat el “compromís ferm” de l’executiu amb el congrés, en el dia en què s’incorpora com a nova membre del patronat. El conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, ha assegurat que el congrés, que es farà de l’1 al 4 de març de l’any vinent, serà “clau” en la recuperació econòmica de Catalunya després de la pandèmia de la Covid-19. En la mateixa línia, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha dit que està “convençuda” que la fira de l’any que ve serà un esdeveniment innovador que “arribarà a molta més gent”.

Treball molt intens

Tots han coincidit en recordar la cancel·lació de l’edició d’enguany com una decisió “molt difícil” però “encertada” i s’han conjurat per preparar conjuntament el congrés de l’any vinent. Segons ha dit Granryd, la fira del 2021 inclourà ajustaments per assegurar la seguretat dels assistents en totes les etapes: l’arribada a l’aeroport, el registre ‘online’, l’entrada “sense contacte”, canvis en les rutes de trànsit dins del congrés i modificacions en els espais per assegurar la distància física. “Els nostres equips estan treballant junts per aconseguir-ho”, ha afirmat el director general de GSMA, que ha dit que espera que el congrés pugui ser “part” de la recuperació econòmica després de la pandèmia. “No podem esperar per tornar a treballar”, ha afirmat.

D’altra banda, el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, ha assegurat que el congrés serà “clau” en la recuperació econòmica de Catalunya després de la pandèmia de la covid-19. A més, ha reiterat la importància del “nou model de congrés” que permetrà tenir “més assistents que mai” gràcies a la connexió telemàtica. En la mateixa línia, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha dit que està “convençuda” que la fira de l’any que ve serà un esdeveniment innovador que “arribarà a molta més gent”. L’ampliació del contracte fins al 2024 és “una excel·lent notícia” per Colau, que ha reclamat al govern espanyol que “no oblidi les ciutats” tot recordant que el MWC se celebra a l’Estat gràcies a l’ecosistema tecnològic que hi ha a Barcelona. A més, l’alcaldessa també ha demanat a Puigneró que “vetlli” perquè els centres de recerca de la ciutat rebin els Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER).

Segons Pau Relat, president de Fira de Barcelona, la ratificació de l’acord d’extensió del congrés a la capital catalana “llança un clar missatge al món” que els socis del patronat volen “construir un futur brillant”. L’acord ratificat aquest dijous ha de provocar que el MWC serveixi de referència pel reinici de l’activitat empresarial, ha afegit Relat. El Mobile World Congress es farà de l’1 al 4 de març de l’any vinent.

Colau aplaudeix el govern espanyol

Colau, ha elogiat aquest dijous les polítiques d’emergència i socials que ha impulsat el govern espanyol davant la crisi de l’Covid-19, amb les quals considera que “s’ha salvat a molta gent de l’abisme” i que també veu fonamentals per impulsar polítiques de innovació i digitalització.

L’alcaldessa s’ha dirigit a la vicepresidenta tercera del govern i ministra d’Afers Econòmics, Nadia Calviño, que forma part de l’patronat i ha participat en la reunió, i li ha reclamat que “no s’oblidin de les ciutats en aquesta recuperació econòmica “.

Nou comentari