Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Fira de Barcelona manté el projecte d’ampliació: “Té més sentit que mai”
  • CA

El president de Fira de Barcelona, ​​Pau Relat, ha assegurat que l’organització ha d’assumir responsabilitat i que “actuarà de motor de l’activitat econòmica de país”. En una entrevista de TV3, ha sostingut que la Fira de Barcelona és “solvent i sòlida” i ha confiat que serà capaç de passar aquest any marcat per la pandèmia de l’coronavirus i recuperar l’activitat. Relat s’ha mostrat convençut que el projecte d’ampliació no està en risc i que “té més sentit que mai”, ja que aspiren a un model híbrid en el qual es complementarà la presencialitat amb l’activitat en línia.

“El que es va aprovar al seu dia no està en risc. El compromís de les administracions amb Fira és absolut“, ha destacat el president, que ha insistit que volen començar a dinamitzar les activitats que es desenvolupen al voltant de la Fira i que han calculat que tenen un impacte econòmic anual de 4.600 milions d’euros al territori. L’organització té previst augmentar un 25% la superfície del recinte de Gran Via i remodelarà per complet el de Montjuïc abans del 2030. 

Retorn a l’activitat

Relat ha afirmat que l’ambició de Fira no és només que tornin els treballadors afectats per l’expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO), sinó que “creixi” l’ocupació generada per la companyia, tot i que el retorn a l’activitat es farà en funció de l’evolució de la pandèmia. El president de Fira també ha afirmat que han treballat intensament per aplicar protocols de seguretat i ha defensat que “la raó de ser de les fires és la presencialitat”, però que està condicionada per les restriccions a la mobilitat internacional.

Ha explicat que han treballat els protocols de protecció amb una consultora especialista en riscos, que ha analitzat més de 400 accions que es puguin produir en el desenvolupament de les fires, per garantir la seguretat a tots els participants, expositors i treballadors. El president de Fira ha concretat que hi haurà controls d’entrada, hi haurà digitalització dels processos de pagament i “si convé hi haurà preses de temperatura”, després del que ha destacat que a Fira de Barcelona hi ha traçabilitat dels expositors i saben qui ha entrat i amb qui ha estat en contacte.

Mobile World Congress

Preguntat per les negociacions amb els organitzadors de l’Mobile World Congress (MWC), Relat ha qualificat de “gran èxit” la decisió final d’allargar el contracte fins 2024, que ha defensat com la millor manera de minimitzar l’impacte negatiu causat per la cancel·lació de l’última edició.

Sobre la posició de les administracions públiques després de la decisió de cancel·lar el MWC, el president de la Fira ha assegurat: “No vam poder fer més que donar suport a la decisió de la GSMA”, i ha posat en valor aquesta decisió, que creu que la gent no va entendre la cancel·lació i ara ha comprès que va ser bona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa