Puigneró preveu el MWC 2021 amb “més assistents de la història”

La propera edició combinarà presència i virtualitat i serà "una experiència nova de com fer un congrés"

El conseller de Polítiques Digital i Administracions Públiques, Jordi Puigneró, ha assegurat aquest dijous que la propera edició del Mobile World Congress, el 2021, serà la que rebrà “més assistents de la història” perquè compaginarà la participació presencial i la virtual. En una entrevista a ‘El Matí de Catalunya Ràdio’, Puigneró ha dit que el MWC serà “una experiència nova de com fer un congrés”, i que igual que s’ha experimentat amb el teletreball, caldrà fer-ho amb esdeveniments de gran abast com el Mobile. Puigneró ha celebrat l’anunci d’inversions de 5.000 milions d’euros de Seat a Catalunya, i ha apostat per “crear un ecosistema” per al cotxe del futur per evitar “més casos Nissan”.

Puigneró ha destacat la importància de la indústria de l’automoció a Catalunya, però ha dit que el cotxe del futur serà “verd, digital, connectat i compartit” i que les administracions públiques han de treballar perquè es puguin fabricar aquí.

Segons el conseller, l’automoció és una indústria “a cuidar”, però per fer-ho cal que sigui “competitiva”. “Hem d’ajudar pensant com serà la mobilitat del futur, si ens quedem en la indústria del cotxe del segle passat això s’anirà morint”, ha avisat.

La indústria a casa nostra

En aquest sentit, Puigneró ha apostat per “impulsar infraestructures, l’ecosistema, també de talent, i crear les condicions perquè la indústria del cotxe del futur estigui a casa nostra i no en altres punts del món”.

Pel que fa al Mobile World Congress, Puigneró ha dit que vist “en perspectiva” la decisió de cancel·lar l’edició del 2020 va ser encertada, malgrat les crítiques del moment. A més, ha destacat que s’ha aconseguit allargar un any més el contracte i evitar que la continuïtat de la fira a Barcelona entrés en risc.

Puigneró també ha parlat de la revolució digital, que ha equiparat a l’agrícola o a la industrial, i ha apostat per un model europeu de relació amb les noves tecnologies basat en la ciutadania i diferent a l’americà –basat en el control empresarial- i el xinès –que se centra en el control de l’Estat dels ciutadans.

Comentaris

    hola 09/07/2020 12:31 pm
    hola!

Nou comentari