Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Hores de retard per desembarcar al port en la primera jornada de vaga
  • CA

La primera jornada de la vaga indefinida de treballadors d’Amarres de Barcelona s’ha saldat fins aquest dilluns al migdia amb “certs endarrariments” de fins a dues hores en l’entrada de vaixells al port de Barcelona, segons ha afirmat el president de l’autoritat portuària, Damià Calvet. En canvi, els representants dels vaguistes parlen de demores de fins a quatre o cinc hores. Per altra banda, agents antiavalots de la Guàrdia s’han desplegat aquesta tarda al moll del port, on els empleats havien concentrat un piquet informatiu, i s’han viscut certs moments de tensió.

El personal que secunda la protesta apunta que, aquest matí, les aturades han afectat el creuer Costa Luminosa -ha accedit a la zona de desembarcament una hora més tard del previst- i un vaixell de càrrega, que havia d’ancorar a les sis del matí i ho ha fet unes tres o quatre hores més tard, informa l’ACN. Per la seva banda, Calvet ha explicat que normalment hi ha quatre o cinc operacions d’amarrament simultànies i que ara, amb el serveis mínims, només en serà una. En total, el port té previstes 23 operacions, de les quals aquest migdia ja se n’havien fet nou.

Els empleats d’Amarres de Barcelona reclamen una unificació dels salaris dels treballadors i més personal, entre d’altres reivindicacions. Alhora, els vaguistes protesten pels serveis mínims que s’han establert en el 70% per l’Autoritat Portuària de Barcelona (APB) i equips de 14 persones. El membre de la CGT Daniel Català ha explicat que els treballadors denunciaran aquests serveis mínims que ha considerat “totalment abusius”.

Arribades previstes a primera hora del matí, com la del Volcán del Teide de la companyia Trasmed GLE, han complert l’horari amb normalitat. Aquesta tarda es preveu l’arribada de tres ferris procedents de les Illes Balears, entre d’altres.

Crides a negociar

El president del Port ha afirmat que espera que el diàleg entre empresa i treballadors arribin a una entesa en els propers dies que permeti recuperar la normalitat. “És un tema entre l’empresa i els treballadors en l’àmbit privat amb l’observança del port”, ha comentat Calvet.

Tant Català com el membre del comitè i de la Unió Sindical de Treballadors del Port (USTP), Sam Torrent, també esperen que els responsables d’Amarres de Barcelona s’avinguin a negociar en les properes hores o dies. “Esperem un gest per part de l’empresa, sempre estem oberts a negociar”, ha assenyalat Català. “Les vagues no agraden a ningú, no tenim més remei”, ha afegit el portaveu de la CGT.

Per la seva banda, Torrent ha reivindicat l’esforç de la plantilla durant la pandèmia i ha criticat que ara el col·lectiu “no s’ha vist recompensat”. “No ens ho tenen en compte”, ha lamentat. En principi, l’empresa i els representants dels treballadors van arribar a un preacord divendres passat que havia de ser ratificat per l’assemblea de treballadors aquest cap de setmana. Els amarradors, però, el van tombar i van aprovar seguir endavant amb la vaga indefinida.

Més notícies
Imatge d'arxiu d'una estació de la xarxa de Bicing / XFDC
Caiguda de l’app de reserves del Bicing
Notícia: Caiguda de l’app de reserves del Bicing
Comparteix
Una incidència amb l'aplicació SMOU limita el lloguer de les bicicletes a la targeta física
Registre del radar que mostra com un conductor circulava a més del doble de la velocitat permesa a la Ronda de Dalt / Guàrdia Urbana de Barcelona
Denunciat per circular a 170 quilòmetres per hora en un tram de 80
Notícia: Denunciat per circular a 170 quilòmetres per hora en un tram de 80
Comparteix
Dissabte transcendia que un altre conductor triplicava la velocitat permesa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa