Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un rànquing situa Barcelona com la millor ciutat en captació d’inversió
  • CA

Una classificació lloa la capacitat de Barcelona d’atreure inversors internacionals després del sotrac de la pandèmia de la Covid. El rànquing, publicat pel diari britànic Financial Times, situa la capital catalana al capdavant d’una llista d’urbs europees en capacitat de captar empreses internacionals i emprenedors d’altres països per instal·lar-se a la ciutat.

Barcelona és la ciutat que desplega la millor estratègia de promoció i captació d’inversió a Europa, segons la revista fDi Magazine, del grup editor del Financial Times. La classificació situa la capital catalana per davant de Milà, Berlin o Munic, d’entre 75 ciutats participants.

El jurat que ha triat Barcelona com a primera classificada de l’informe destaca com a actius el pla Green Deal, que recull les línies prioritàries de la promoció econòmica per la propera dècada en clau agenda 2030. També ressalta el servei per atreure talent internacional Barcelona International Welcome Desk, que buscar facilita que aterrin inversors, investigadors i emprenedors estrangers; la instal·lació d’empreses multinacionals a la ciutat i l’estratègia municipal de reactivació econòmica durant la pandèmia.

El primer tinent d’alcaldia d’Economia, Jaume Collboni, ha celebrat el reconeixement de la prestigiosa publicació. El regidor ha vist aquest primer lloc concedit a Barcelona com “un reconeixement a la feina en aquesta fase de la reactivació econòmica de la ciutat”.

Reconeixement a Catalunya

En paral·lel, Financial Times també destaca l’estratègia de la Generalitat de Catalunya per fer arribar inversions al país. En aquest sentit, reconeix ACCIÓ pel balanç d’inversió estrangera captada per l’agència a Catalunya l’any 2020 i la seva estratègia per atreure nous projectes d’inversió en l’àmbit de la indústria.

L’informe de la publicació defineix Catalunya i la seva capital com el territori europeu amb la millor estratègia per captar aquest tipus d’inversions. Aquest és un dels rànquings més prestigiosos a escala internacional, i les multinacionals l’utilitzen per estudiar noves inversions empresarials.

En concret, el Financial Times valora l’estratègia de captació d’inversions estrangeres d’Acció, un òrgan vinculat al departament d’Empresa i Treball. Malgrat estar en plena pandèmia, Acció va aconseguir captar fins a 77 projectes d’inversió estrangera a Catalunya, el que va suposar una inversió de 480 milions d’euros. Això es va traduir en 2.300 llocs de treball, pel que l’fDi Magazine reconeix el bon funcionament d’Acció alhora d’atraure nous projectes empresarials al país.

Més notícies
Fum a les instal·lacions de betevé per protestar contra els acomiadaments / Salvembetevé
VÍDEO | Fum, cops de porta i xiulets contra els acomiadaments a betevé
Notícia: VÍDEO | Fum, cops de porta i xiulets contra els acomiadaments a betevé
Comparteix
El conflicte laboral es cola en directe a la programació de la cadena, que ha viscut un dia amarg
Un grup de mossos detenen un atracador que ha irromput en una oficina a l'Eixample / Mossos
VÍDEO | Un fugitiu intenta atracar un banc a l’Eixample
Notícia: VÍDEO | Un fugitiu intenta atracar un banc a l’Eixample
Comparteix
Un avís ha fet que sis policies acudissin a l'oficina i frustressin el robatori

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa