Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un nou moviment de Territori aplana el camí cap a l’acord amb els taxistes
  • CA

El conflicte del taxi està un pas més a prop de resoldre’s. L’última proposta que el Departament de Territori de la Generalitat ha posat sobre la taula en una reunió celebrada aquest dimarts a la tarda amb els representants sindicals del sector podria suposar el canvi de rumb definitiu en unes negociacions que van trencar-se la setmana passada després del polèmic anunci de la moratòria que s’aplicarà a prop de 1.100 llicències de VTC, que podran circular durant tot aquest 2023.

La trobada entre les dues parts la convocava aquest mateix dimarts el Govern en un moviment una mica a la desesperada per provar d’aturar la mobilització que tindrà lloc aquest dimecres durant tot el matí, on els taxistes tornaran a ocupar la Gran Via de les Corts Catalanes gairebé cinc anys després. Segons ha pogut saber el TOT Barcelona, el Departament de Territori ha presentat en aquesta reunió als portaveus del col·lectiu una proposta amb diferents mesures que encaixen amb les reivindicacions que des de fa setmanes reclama el sector. En concret, les autoritats han cedit a la demanda de blindar les tarifes del servei per evitar que companyies com Free Now, Cabify o Uber puguin tenir més flexibilitat per imposar els seus preus i modificar-los en funció de la demanda.

Malgrat aquest clar acostament de postures, el sector del taxi ha optat per mantenir la vaga convocada per demà. De fet, la proposta concreta del Govern es votarà a l’assemblea que tindrà lloc al migdia a la confluència entre la Gran Via de les Corts Catalanes i el passeig de Gràcia. En aquest trobada de taxistes es decidirà a mà alçada si es manté o no l’aturada prevista per al congrés europeu de l’audiovisual ISE Barcelona, que tindrà lloc del 31 de gener fins al 3 de febrer al recinte de la Fira Barcelona de l’Hospitalet de Llobregat.

Les dues cares de la negociació

Cal recordar que des del sector del taxi es demana la correcta aplicació del decret Llei que hauria de regular l’activitat de les VTC, que segons denuncien no s’està complint i que tampoc està tenint una resposta per part de les autoritats en forma de retirada de vehicles de transport amb conductor dels carrers de la capital catalana. En paral·lel, el col·lectiu també demana limitar a 1.800 el nombre de permisos atorgats a aquestes empreses i operadors de transport arreu del territori català, una xifra que correspon a un 15% del total de llicències per al servei de taxi que estan actualment en funcionament.

Per la seva banda, Territori havia proposat fins ara un paquet de mesures que incloïa canvis normatius amb més sancions pels incompliments de sistema tarifari. L’Executiu també plantejava una actualització de decret llei d’empreses de mediació dels taxis que podria estar llesta “en 7 o 9 mesos”, segons el departament. Per “reequilibrar” un sector en conflicte des de fa anys, la conselleria de Juli Fernández obria la porta a fer una excepció i ampliar el nombre de VTC que poden circular durant els grans esdeveniments, com ara el Mobile World Congress (MWC), en una fórmula que encara està per determinar.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Elbert a gener 25, 2023 | 09:53
    Elbert gener 25, 2023 | 09:53
    Es injusto todo lo que esta pasando i haciendo con el sector del taxi i dando cavidad a empresas multinacionales que solo vienen a precarizar el trabajo..i no les importa un comino al usuario..solo sus porcentajes los que permiten todo esto tendrían que responder por todo ello..¡¡
  2. Icona del comentari de: FRAN BCN a gener 25, 2023 | 11:11
    FRAN BCN gener 25, 2023 | 11:11
    És un tema complicat, però segueixo pensant que el taxi és una màfia...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa