Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Aquestes són les claus de l’aturada dels taxis del proper dimecres
  • CA

El conflicte del taxi s’ha enquistat i, després de la marxa lenta pel centre de la ciutat de la setmana passada, les negociacions amb Territori van finalitzar sense un pacte que evités la vaga prevista per al 31 de gener.

En conseqüència, el sector ja es troba plenament immers en els preparatius de les noves mobilitzacions anunciades per al dimecres 25. Des del sindicat Élite Taxi han elaborat un ‘timming’ ben acurat a mode de preguntes freqüents per tal que tot surti tal i com està previst. D’entrada, expliquen que l’aturada és total -no s’ha de treballar en tota l’àrea metropolitana- i es durà a terme entre les deu del matí i les dues del migdia.

Illa per illa en fileres de quatre

La manifestació començarà a dos quarts de deu de matí i els que hi participin hauran d’entrar per la Gran Via de les Corts Catalanes i dirigir-se fins a la Plaça Tetuan. Des d’aquest punt la idea és anar omplint progressivament la Gran Via, illa per illa, en fileres de quatre fins a l’encreuament amb el carrer d’Entença i també es vol ocupar tot el Passeig de Gràcia des del carrer de Casp fins al de Rosselló.

En estacionar el taxi, la consigna és dirigir-se a la Plaça del Taxi -Gran Via amb Passeig de Gràcia- on se celebrarà una macroassemblea de taxistes per tal sotmetre a votació diversos aspectes.

En concret, es debatrà el lloc on es manifestaran tots els que hi siguin presents amb les armilles grogues -sigui Transports, Interior, Ronda, port, Parlament, Plaça Sant Jaume-; també es votarà si el taxi de l’àrea metropolitana de Barcelona continua amb la intenció de bloquejar les fires del Mobile World Congress i l’Integrated Systems Europe (ISE) en cas de no satisfer les seves demandes.

Les peticions, al detall

En aquest sentit, Élite Taxi només suspendrà totes les mobilitzacions sempre que s’atenguin les seves quatre peticions: la introducció a la llei del taxi d’una figura anomenada ‘operadores de transport’ per taxi, que inclogui les plataformes que hi exerceixen una influència decisiva en l’activitat; que els operadors tinguin un màxim de cotxes adscrits a les seves empreses del 15% del total de les llicències en l’àmbit de Catalunya; que les operadores utilitzin algoritmes que s’hagin de sotmetre a avaluacions que en garanteixin el compliment de la Llei de protecció de dades.

“S’han acabat els terminis i les traves”, alerten des d’Élite Taxi, que recomana els taxistes manifestants que no portin adhesius de Free Now, Uber o Bolt així com no oferir servei entre les 10h i les 14h “per respectar els milers de companys que estan lluitant per la teva llicència i la teva família”.

Finalment, aquest sindicat avisa que hi haurà piquets informatius a les dues terminals de l’aeroport, així com a les estacions de Sants i del Nord, més cotxes particulars i motos que informaran “amablement” de si algú està fent d’esquirol. “No perdràs quatre hores de feina sinó que les invertiràs en defensar la teva manera de viure i el futur de la teva família”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa