Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Prensa Ibérica compra el grup Zeta i adquireix ‘El Periódico’ i ‘Sport’
  • CA

Prensa Ibérica compra el Grup Zeta i, per tant, es fa amb el control dels diaris barcelonins El Periódico de Catalunya Sport. L’anunci s’ha fet oficial aquesta tarda després d’una “llarga negociació”, segons recull Europa Press. Així, els grups han arribat a un acord econòmic que farà que, a partir d’ara, Prensa Ibérica serà el propietari d’un grup que supera els 25 milions d’usuaris únics i les 525 milions de pàgines vistes al mes segons Comscore. En paper, es calcula que el conjunt d’exemplars aplega més de dos milions de lectors al dia. 

A més dels dos rotatius barcelonins, l’adquisició també afecta als diaris El Periódico de AragónEl Periódico de Extremadura, La Crónica de Badajoz, Córdoba, Mediterráneo La Grada. Aquesta oferta completaria l’actual de Prensa Ibérica, que concentra algunes capçaleres locals d’arreu de l’estat espanyol. A més, el Grup Zeta també traspassarà el control d’una dotzena de revistes especialitzades com la Cuore, Woman, Rumore, Viajar, Stilo, Autohebdo Sport, Port, Digital Camera, Cartoon Network, Disney Channel, Neox Kidz Like. 

Tot i així, la decisió final encara està en mans de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència, que ha de donar el seu vistiplau a l’operació. 

El motiu de l’operació, econòmic

Prensa Ibérica ha afegit en un text que busca “reforçar” la seva presència a Catalunya però que, a més, vol “consolidar i potenciar” El Periódico com un dels “referents” al conjunt d’Espanya. Els motius de la direcció de l’empresa, segons fonts consultades per l’Agència Catalana de Notícies, són causes econòmiques. En canvi, fonts sindicals creuen que el motiu real són les condicions de l’Editorial Prensa Ibérica per l’adquisició del grup Zeta, que passaria per tancar la rotativa i imprimir ‘El Periódico’ a la planta d’Imprintsa –propietat del grup- amb seu a Sant Fruitós del Bages.

Més notícies
Mediapro no es resigna i encara confia en poder comprar el Grupo Zeta / ACN
“Prensa Ibérica i Mediapro es disputen el control de Zeta”, el que diu la premsa econòmica
Notícia: “Prensa Ibérica i Mediapro es disputen el control de Zeta”, el que diu la premsa econòmica
Comparteix
“Cheyne Capital deixa 40 milions a Farggi per a impulsar el seu creixement”, titula La Vanguardia
Prensa Ibérica hauria tancat un acord per comprar el deute del Grupo Zeta
Notícia: Prensa Ibérica hauria tancat un acord per comprar el deute del Grupo Zeta
Comparteix
La principal capçalera és el diari barceloní El Periódico de Catalunya | L'operació està supeditada a l'autorització de la CNMC

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa