Prensa Ibérica hauria tancat un acord per comprar el deute del Grupo Zeta

La principal capçalera és el diari barceloní El Periódico de Catalunya | L'operació està supeditada a l'autorització de la CNMC

Prensa Ibérica hauria arribat a un acord d’opció de compra per adquirir la major part del deute bancari del Grupo Zeta, segons han confirmat a l’ACN fonts de la companyia. Entre les principals capçaleres del grup hi ha El Periódico de Catalunya –amb seu a Barcelona i històricament amb àmplia cobertura de la ciutat metropolitana– i el diari Sport. Després de mesos de negociacions, l’operació podria tirar endavant amb l’acord dels bancs i el grup periodístic. Les mateixes fonts indiquen que la proposta està supeditada a l’autorització de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), que ha d’avalar l’operació.

El productor Jaume Roures del grup MediaPro també havia mostrat interès per comprar el Grupo Zeta, però la seva proximitat a l’independentisme generava malestar en part dels actors en veu i vot en la decisió. La quita del deute que els bancs concedirien a Prensa Ibérica, suposadament inferior a la oferta a Roures, no ha trascendit per ara.

Nou comentari