Portal de l’Àngel es manté entre els carrers comercials més cars d’Europa

L’eix de plaça Catalunya encadena nou anys consecutius com la via amb els lloguers més alts de tot l’Estat

Portal de l’Àngel torna a situar-se entre els carrers comercials més cars d’Europa i ja encadena nou anys com l’eix més car de l’Estat, segons la classificació internacional de la consultora immobiliària Cushman & Wakefield. L’informe, que analitza els preus de 445 mercats de 65 països d’arreu del món, situa el carrer del centre de Barcelona com el més car de l’Estat i en el lloc 18è d’Europa amb un lloguer ‘prime’ de 3.360 euros el metre quadrat a l’any, un 2% més que el 2017.

A Europa, el carrer comercial més car és el New Bond Street de Londres, amb més de 16.000 euros el metre quadrat a l’any, seguit de l’avinguda dels Camps Elisis de París (13.992 euros), el carrer Montenapoleone de Milà (13.500 euros) i el carrer Condotti de Roma (11.500 euros). Per ciutats, Londres i París són les ciutats amb més representació a l’estudi de la consultora estatunidenca.

Pel que fa a Barcelona, després de Portal de l’Àngel el carrer més car és el passeig de Gràcia (3.120 euros el metre quadrat a l’any). Molt més lluny també apareixen el carrer Pelai (2.100 euros), Portaferrissa (1.980 euros), Rambla Catalunya (1.260 euros) i la Diagonal (840 euros), tot i que en aquest últim cas el seu preu queda diluït perquè inclou els lloguers de zones tan diferents com Francesc Macià o els barris del Besòs.

La classificació de Cushman & Wakefield, que es publica cada any, només té en compte el carrer comercial més car de cada ciutat, mentre que l’informe inclou les dades de tots els eixos de les ciutats que analitza. Al món, el més car és el carrer Causeway Bay de Hong Kong, amb un preu màxim de 24.606 euros el metre quadrat l’any, que avança la Cinquena Avinguda de Nova York, a on el metre quadrat ‘prime’ costa 20.733 euros l’any.

Més informació

Nou comentari