Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Presó per diversos estibadors i un guàrdia civil per robar contenidors al Port

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a diversos anys de presó pels delictes d’associació il·lícita, contraban, furt continuat i agreujat, robatori amb força agreujat i falsificació a 15 persones per robar mercaderies de contenidors de la zona d’exportació del Port de Barcelona. A més, hauran de pagar centenars de milers d’euros en multes i indemnitzacions pels afectats. El tribunal ha absolt vuit dels acusats i pel líder, conegut contrabandista que es va suïcidar el 2018 després del judici, en declara l’extinció de les seves responsabilitats penals. Els fets es van produir entre el 2009 i el 2010.

Segons considera provat l’Audiència, els condemnats, plenament organitzats, van “orquestrar una trama” per robar mercaderies valuoses dels contenidors o, previ encàrrec, treure d’alguns contenidors tabac de contraban sense passar per la duana. Entre els condemnats hi ha estibadors del port i un sergent de la Guàrdia Civil encarregat de la seguretat del recinte i que informava als líders del grup sobre els contenidors. El policia també facilitava la sortida com si fossin buits dels camions carregats amb els contenidors robats sense cap mena de control a la duana.

A continuació el contenidor es buidava en una nau industrial del port i es retornava al seu lloc per no aixecar sospites carregat amb la mercaderia originalment lícita o amb aigua i sorra quan era un simple robatori. En els escorcolls policials als domicilis dels acusats, entre els que hi havia la mare i la parella d’un dels líders, es van trobar armes, i en el cas del guàrdia civil, tabac de contraban i colònies.

Més notícies

Un concert de pel·lícula per celebrar el 150 aniversari del Port

Notícia: Un concert de pel·lícula per celebrar el 150 aniversari del Port
Comparteix
L'Orquestra Simfònica del Vallès ofereix un programa dedicat a la música del cinema i comptarà amb les veus de dos actors de doblatge
Notícia: Un concert de pel·lícula per celebrar el 150 aniversari del Port - Mobile

Calvet respon a Colau sobre la limitació del port: “Del que es tracta és de descarbonitzar-lo”

Notícia: Calvet respon a Colau sobre la limitació del port: “Del que es tracta és de descarbonitzar-lo”
Comparteix
El conseller de Territori i Sostenibilitat creu que és compatible el creixement de la infraestructura amb un model sostenible
Notícia: Calvet respon a Colau sobre la limitació del port: “Del que es tracta és de descarbonitzar-lo” - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa