Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Port de Barcelona duplica la xifra de creueristes
  • CA

El Port de Barcelona duplica les xifres de creueristes tant mensuals com anuals, segons dades acabades de publicar per Ports de l’Estat i recollides per Europa Press. La capital catalana ha sumat 264.371 creueristes el passat mes d’abril, el doble dels que van arribar l’abril de l’any passat (131.787). A més, les xifres recollides durant el primer quadrimestre també superen amb escreix les de l’any passat, passant dels 223.045 passatgers registrats durant aquest període de 2022, als 554.766 d’aquest any (+ 146,5%).

En nombres absoluts, Barcelona és la ciutat de l’Estat que més turistes de creuers acull, per davant de Las Palmas (148.638), Balears (135.516), i Santa Cruz de Tenerife (109.092). Amb 79 vaixells registrats des de principi d’any, és també la que més creuers ha rebut. El segueix de prop les altres ciutats nomenades anteriorment; Las Palmas (72), Santa Cruz de Tenerife (69) i Balears (58).

Barcelona acollirà una cimera climàtica

El Port afronta dos debats que afecten el límit de turistes que ha d’acollir, per una banda, i a les emissions que pot emetre, per una altra. El primer centra gran part del debat electoral, amb partits d’esquerres defensant o bé una reducció o bé un canvi de model que aporti un turista que s’estigui més temps a Barcelona. La dreta, en canvi, no defensa cap topall. D’altra banda, tots defensen un port més sostenible, també la mateixa infraestructura. En aquesta línia, avui s’ha sabut que el port barceloní acollirà el World Ports Climate Action Program (WPCAP), una cimera de diversos directius del sector que té com a objectiu debatre com reduir les emissions de diòxid de carboni.

Segons els responsables del Port, aquesta designació “confirma el paper fonamental” de la infraestructura a l’hora de lluitar contra les emissions contaminats. Entre els participants, hi seran els ports de les ciutats d’Àmsterdam, Anvers, Göteborg, Hamburg, Haropa, Long Beach, Los Angeles, Nova York i Nova Jersey, Rotterdam, València, Vancouver i Yokohama.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa