Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Port dona llum verda al projecte per remodelar l’Aquàrium de Barcelona

El Port de Barcelona ha aprovat invertir 13 milions d’euros per remodelar l’Aquàrium de Barcelona. Un procés que permetria a l’edifici ubicat al Port Vell, concretament al Moll d’Espanya, millorar l’actual equipament i ampliar-ne l’espai. El seu objectiu és que aquestes obres estiguin enllestides de cara l’any vinent, concretament abans que comenci la Copa Amèrica de Vela que tindrà lloc el pròxim mes d’agost a la capital catalana. I els encarregats d’aconseguir que aquests terminis es compleixin són Aspro Ocio, l’empresa que gestionarà les instal·lacions fins al 2039.

Des del Port de Barcelona defensen que el projecte de remodelació incorpora “millores notables” en sostenibilitat ambiental, com la incorporació de plaques fotovoltaiques. La instal·lació d’aquestes plaques d’energia solar generarà més del 12% de l’energia que consumeix l’Aquàrium, cosa que permetrà reduir substancialment les emissions de CO₂ que es generen cada any. I, seguint en aquesta línia, el projecte també substituirà tot l’enllumenat actual per llums led, cosa que suposa, segons el Port, “una millora significativa pels animals i un gran estalvi energètic”.

A part d’aquestes millores, el projecte també incrementa l’ús de mitjans digitals i experiències immersives en l’educació sobre animals. Uns elements que consideren “innovadors” en una instal·lació d’aquestes característiques. El projecte de remodelació ja es va presentar el 2020, però no es va poder dur a terme a causa de la pandèmia. Ara, però, ja han aconseguit la llum verda.

Reimpulsar la recerca

Entre els objectius de la remodelació de l’Aquàrium, a banda de millorar les instal·lacions i obrir-les a l’exterior, també hi destaca el “rellançament d’aquest centre de recerca, conservació i divulgació de l’ecosistema marí, tant en l’àmbit local com internacional“. En aquest sentit, pretenen reforçar el seu posicionament com a centre de conservació marina de la Mediterrània i un pilar en el “foment de la consciència social per a la preservació dels mars i oceans davant del canvi climàtic”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa