Pimec dispara contra Canadell per la llei de cambres

El president de la patronal de la petita i mitjana empresa, Josep González, considera un "despropòsit" la proposa liderada pel president de la Cambra de Barcelona

La guerra entre les patronals catalanes i la Cambra de Barcelona, liderada per primere vegada per un independentista, ja és oficial i pública.  Pimec ha fet saber aquest dimarts que la patronal de la petita i mitjana empresa prepara, juntament amb Foment del Treball, un estudi que assegura que “desmuntarà bona part dels plantejaments” recollits en la proposta del Consell General de Cambres de cara l’avantprojecte de la futura llei de cambres.

En declaracions a l’ACN, el president de Pimec, Josep González, ha assegurat que l’esborrany presentat pel Consell de Cambres –presidit pel màxim representant de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell– és un “despropòsit” perquè “posa en qüestió la representativitat legítima” de CCOO, UGT, Foment del Treball i Pimec.

En relació a la Cambra de Comerç de Barcelona, ha afirmat que es tracta d’una entitat público-privada i que, com a tal, no té la “representativitat” dels agents socials. “El senyor Canadell el que ha de fer és no voler assumir més rols dels que corresponen a les cambres”, ha etzibat.

González ha assegurat que la “correcta relació” entre les cambres de comerç i patronals “s’està trencant”. “Ho sento molt però evidentment des de Pimec defensarem el que creiem que és just amb tota la força”, ha conclòs González.

En aquest sentit, el president de l’entitat ha confirmat que no assistirà a la reunió d’infraestructures de la Cambra per les “tensions” entre les diferents institucions. González ha assegurat que la manca d’inversió en infraestructures és una reivindicació compartida però ha criticat l’acte “que vol liderar” l’ens presidit per Canadell. “Una cosa és aquest aspecte en el que coincidim i l’altre és fer actes que entenem que són polítics”, ha afegit.

Les declaracions de González han tingut lloc poques hores després que el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, s’hagi pronunciat també sobre aquest aspecte. El president cameral ha assegurat que “no hi ha cap mena d’invasió de competències” en la proposta dels ens camerals per a la futura llei i ha reclamat la “funció consultiva” de les cambres, “reconeguda en la llei espanyola”.

Canadell ha assegurat que aquests ens estan implantats a tot el territori i ha explicat la voluntat “d’aprofitar la nova llei” per fer una “revisió general de les funcions” de les cambres. Entre aquestes, s’ha referit al tractament d’aspectes mediambientals, de transferència tecnològica, la possibilitat de tenir “un síndic empresarial” i el debat sobre el finançament. El també president del Consell de Cambres ha assegurat que les funcions de les cambres no van “en detriment” de les patronals i, com a exemple, s’ha referit a la negociació col·lectiva.

Més informació

Comentaris

  Com a petit o mitjà empresari 21/01/2020 9:52 pm
  Tot el meu suport al Sr Canadell
  ForaFeixistes 21/01/2020 11:39 pm
  Ni cas a aquests imbecils de la PIMEC que només volen el millor per Espanya i el pitjor per Catalunya. El que tindriem que fer es denunciar a tots aquests botiflers i que n'aprenguin d'una vegada.
  Anna 22/01/2020 1:35 am
  Sr G. vostè és un fòssil que fa més de 20 anys que està al càrrec de PIMEC i no pot assumir que algú advers a les seva ideologia, hagi guanyat unes eleccions legals a la Cambra de comerç de BCN. En una entrevista al diari ARA es retracta de poc democràtic amb les seves respostes.
  Anna 22/01/2020 1:44 am
  Cal molta gent amb empenta com el Sr Canadell, amb coneixements, experiència, lideratge, positivitat i apostant per a Catalunya, per poder deixar en evidència i desbancar gent apoltronada que ja no està fent res en organitzacions importants que ens afecten a tots. A veure si la sacsejada en tomba uns quants
  ganxó 22/01/2020 8:20 am
  Aquests de les patronals, s'han de canviar els bolquers molt sovint, I perdoneu la marranada, pero despres s'haurien de fregar-si els morros.

Nou comentari