Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Canadell nega que la Cambra vulgui robar protagonisme a les patronals
  • CA

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha negat que les cambres catalanes tinguin cap intenció de robar protagonisme a les patronals i que el seu únic objectiu és enfortir l’empresariat. “No som cap patronal ni volem ser-ho”, ha dit en relació amb les crítiques que havia rebut per part de Pimec i Foment del Treball per les propostes presentades pel Consell de Cambres a la futura llei de cambres que prepara el Govern. “Hem vingut a sumar”, ha reiterat la vicepresidenta de l’ens, Mònica Roca.

Des de la victòria d’Eines de País a les eleccions del maig, les dues grans patronals amb vist amb cert recel la seva creixent influència al món empresarial catalana i, en privat, temen que puguin atribuir-se funcions que no els corresponen. “La llei deixa molt clar que no podem ser una patronal i nosaltres tampoc volem ser-ho”, ha assegurat Canadell. “No volem jugar un paper en les negociacions col·lectives”. El president de la Cambra ha insistit que el seu objectiu és “ser més útils als empresaris” i ha lamentat que les patronals s’hagin pres malament l’activitat frenètica d’Eines de País. “Hem vingut a fer una petita revolució, però no en detriment de la resta d’organitzacions”.

Front unitari per les infraestructures

La Cambra de Comerç està preparant una reunió de totes les organitzacions empresarials catalanes per fer un front unitari per reivindicar una major inversió en infraestructures. Canadell i el seu equip ha convocat als col·legis professionals, al Cercle d’Economia, a les patronals Pimec, Foment del Treball, Cecot i Femcat i a grans empreses com el RACC. Fins ara, la majoria han confirmat la seva assistència i l’única que encara no ha donat senyals de vida és Pimec, tot i que Canadell ha assegurat al TOT Barcelona que fins a l’últim moment intentaran convèncer el seu president, Josep González.

Fonts de la Cambra ha explicat que és important que totes les organitzacions empresarials siguin capaces d’anar juntes per reclamar inversions que són positives per Catalunya independentment del posicionament polític concret de cada associació. Tot i això, hi ha veus a dins de la Cambra que consideren que precisament el que busquen certs sectors de Pimec i Foment és trencar aquest “front unitari” que lideren les cambres catalanes, tal com va explicar aquest diari el passat cap de setmana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa