Pacte per proposar un president catalanista per a la Fira de Barcelona

La Generalitat i la Cambra acorden en una reunió presentar la candidatura del president de FemCat, Pau Relat

Pau Relat serà el pròxim president de Fira de Barcelona. Segons fonts consultades per VIA Empresa, l’encara president de la Cambra de Barcelona, Miquel Valls, ha acordat amb la Generalitat presentar la candidatura del president de FemCat i CEO de MatHolding a la presidència de Fira durant el pròxim consell general convocat per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per a mitjans de desembre.

Així doncs, queda descartada l’opció de l’expresident d’Areas i conseller de Fira, Pedro Fontana, que fins ara era el nom que sonava amb més força com a proposta de la Cambra de Barcelona. El càrrec de conseller de Fontana caduca en un any i això hauria implicat que la seva presidència interina finalitzés a l’estiu de 2019.

Un relleu esperat

D’aquesta forma, l’encara president de Fira de Barcelona, José Luis Bonet, trobarà per fi relleu en Relat després d’haver allargat el seu mandat amb més de dos anys de pròrroga per falta de consens en el candidat. Els seus perfils contrasten no nomes per la seva diferència d’edat que és de més de 25 anys sinó també per les seves trajectòries empresarials.

De formació farmacèutic, Relat ha desenvolupat gran part de la seva carrera a MAT Investment Holding i presideix la Fundació Privada d’Empresaris (FEMCAT) des de principis de 2017 amb l’objectiu d’impulsar el talent amb “projectes relacionats amb l’educació a tots els nivells, la recerca” així com la transferència de coneixement i potenciar l’eix “Empresa i Societat” amb projectes de responsabilitat social i relació público-privada.

Per la seva banda, Bonet ha dedicat tota la seva carrera professional a l’empresa familiar Freixenet, ara ja sota el nom Henkell Freixenet, alhora que presideix la Cambra de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació d’Espanya des de 2014 i la Fira de Barcelona des del 2004.

Més informació

Nou comentari