Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Pacte per proposar un president catalanista per a la Fira de Barcelona
  • CA

Pau Relat serà el pròxim president de Fira de Barcelona. Segons fonts consultades per VIA Empresa, l’encara president de la Cambra de Barcelona, Miquel Valls, ha acordat amb la Generalitat presentar la candidatura del president de FemCat i CEO de MatHolding a la presidència de Fira durant el pròxim consell general convocat per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per a mitjans de desembre.

Així doncs, queda descartada l’opció de l’expresident d’Areas i conseller de Fira, Pedro Fontana, que fins ara era el nom que sonava amb més força com a proposta de la Cambra de Barcelona. El càrrec de conseller de Fontana caduca en un any i això hauria implicat que la seva presidència interina finalitzés a l’estiu de 2019.

Un relleu esperat

D’aquesta forma, l’encara president de Fira de Barcelona, José Luis Bonet, trobarà per fi relleu en Relat després d’haver allargat el seu mandat amb més de dos anys de pròrroga per falta de consens en el candidat. Els seus perfils contrasten no nomes per la seva diferència d’edat que és de més de 25 anys sinó també per les seves trajectòries empresarials.

De formació farmacèutic, Relat ha desenvolupat gran part de la seva carrera a MAT Investment Holding i presideix la Fundació Privada d’Empresaris (FEMCAT) des de principis de 2017 amb l’objectiu d’impulsar el talent amb “projectes relacionats amb l’educació a tots els nivells, la recerca” així com la transferència de coneixement i potenciar l’eix “Empresa i Societat” amb projectes de responsabilitat social i relació público-privada.

Per la seva banda, Bonet ha dedicat tota la seva carrera professional a l’empresa familiar Freixenet, ara ja sota el nom Henkell Freixenet, alhora que presideix la Cambra de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació d’Espanya des de 2014 i la Fira de Barcelona des del 2004.

Més notícies
Les eleccions a la Cambra de Comerç, encallades
Notícia: Les eleccions a la Cambra de Comerç, encallades
Comparteix
Les eleccions camerals es convocaran abans de finals de 2018 pendents del ball de candidats i del tipus de votació que es permeti fer
Enric Crous es presenta com a candidat a presidir la Cambra de Barcelona
Notícia: Enric Crous es presenta com a candidat a presidir la Cambra de Barcelona
Comparteix
El conseller delegat de Cacaolat presenta la seva candidatura i competirà amb Masià, Tusquets i Torres
La manca d’inversions a Rodalies cronificarà el col·lapse dels accessos a Barcelona
Notícia: La manca d’inversions a Rodalies cronificarà el col·lapse dels accessos a Barcelona
Comparteix
El servei operat per Renfe és l’únic mitjà de transport públic interurbà que no ha guanyat passatgers els últims 12 anys
El petit comerç barceloní demana un Black Friday propi
Notícia: El petit comerç barceloní demana un Black Friday propi
Comparteix
Les associacions de Barcelona proposen buscar un dia per reivindicar la importància de les botigues de barri per enfortir el teixit veïnal

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa