Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les VTC acusen el Govern de voler destruir-les i d’aliar-se amb radicals
  • CA

Les patronals de les VTC, Feneval i Unauto, s’han expressat en contra de l’acord que la Generalitat, el grup parlamentari del PSC i el sector del taxi han assolit per endurir la regulació dels vehicles de transport amb conductor. Totes dues organitzacions empresarials han reaccionat amb un comunicat en què han alertat que el projecte de decret llei que el Govern preveu aprovar la setmana que ve per convalidar-lo després al Parlament condemna a una “destrucció parcial d’un sector que dona feina a milers de famílies” i qualifica les restriccions pactades com a “injustificades i desproporcionades”. L’executiu s’ha compromès amb les organitzacions de taxistes limitar la concessió de llicències a automòbils que facin 4,9 metres de llargària com a mínim una condició que es preveu que limiti molt l’atorgament de nous permisos.

Les patronals acusen al Govern de plegar-se a les “pressions” d’unes entitats que ha definit com “el sector més radical del taxi”. A més, sostenen que les mesures tenen com a “únic objectiu” eliminar les VTC, que suma unes 4.000 llicències a Catalunya, tot i que les presten servei són 1.455, segons les últimes dades del Departament de la Vicepresidència i Territori. Feneval i Unauto també retreuen que la normativa “s’ha fet d’esquenes al sector i al dictat d’una part del sector del taxi”.

Reclamen eliminar limitacions

A més, les entitats empresarials afirmen que els requisits de l’esborrany del decret llei contradiuen les recomanacions de la Comissió Europea per reglamentar el taxi i les VTC. Les dues organitzacions emfatitzen que la recpeta de Brussel·les inclou una eliminació de tot tipus de barreres, com la prohibició d’estacionar al carrer o la condició de precontractar el servei amb temps mínims d’espera, dues condicions que existeixen a Catalunya i que la norma mantindrà vigents.

A banda, les patronals sol·liciten que la Generalitat revisi la condició que preveu incloure perquè els automòbils que aspirin a obtenir una llicència d’VTC no tinguin unes dimensions mínimes ni siguin “vehicles de luxe”. També plantegen “encoratjar l’adopció de vehicles de zero emissions a través de suport financer i administratiu”.

El taxi, en “un dels seus millors moments”

Alhora, les organitzacions representatives de les VTC neguen que els taxis necessitin cap tipus de proteccionisme. “No estava ni està en joc la pervivència del sector del taxi”. En aquest sentit, afirmen que el taxistes travessen “un dels seus millors moments des de fa anys” a Barcelona, “amb un volum molt superior al que pot absorbir i que seguirà creixent amb la recuperació del turisme i les limitacions al cotxe particular”.

“A qui sí que s’està condemnant és al sector de les VTC, així com a milers de famílies que hi depenen, i als ciutadans a qui es redueix l’oferta de mobilitat”, oposen Feneval i Unauto, que sostenen que la convivència entre les VTC i el taxi és “viable”. Postulen que “beneficia el ciutadà i millora la imatge de la ciutat”. En canvi, plataformes com Élite Taxi afirma que les plataformes digitals que ofereixen servei de vehicles a demanda amb conductor són “competència deslleial” per als taxistes.

Més notícies
Imatge d'arxiu de vehicles d'Uber i Cabify en una protesta / David Zorrakino (Europa Press)
La Generalitat fa marxa enrere i endureix la regulació dels VTC
Notícia: La Generalitat fa marxa enrere i endureix la regulació dels VTC
Comparteix
El govern català acorda amb el PSC un nou decret que hauria de permetre limitar l'atorgament de noves llicències
Cotxes de VTC aparcats a la Diagonal / Europa Press
L’Institut Metropolità del Taxi reclama més duresa per regular les VTC
Notícia: L’Institut Metropolità del Taxi reclama més duresa per regular les VTC
Comparteix
Els principals col·lectius de taxistes també s'han posicionat en contra de la normativa que prepara la Generalitat
Imatge d'arxiu de vehicles d'Uber i Cabify en una protesta / David Zorrakino (Europa Press)
La Generalitat descarta restringir més les VTC i encén els taxistes
Notícia: La Generalitat descarta restringir més les VTC i encén els taxistes
Comparteix
Rebutja augmentar limitacions en la concessió de llicències i els taxistes avisen que es mobilitzaran
Barcelona regula l'ús del bicitaxi durant l'estiu
Sant Martí prohibeix la circulació de bicitaxis tot l’estiu
Notícia: Sant Martí prohibeix la circulació de bicitaxis tot l’estiu
Comparteix
El districte omés autoritza l'ús d'aquests vehicles de mobilitat personal en quatre rutes regulades que inclouen quatre carrers

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa