Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Institut Metropolità del Taxi reclama més duresa per regular les VTC

La proposta de la Generalitat per regular els VTC no deixa de sumar detractors. Si els principals col·lectius de taxistes a Catalunya ja avisaven ahir de la possible convocatòria imminent de protestes a la capital catalana, aquest dimarts ha estat la presidenta de l’Institut metropolità del Taxi (IMET) i regidora de Mobilitat a l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet, qui ha manifestat el seu rebuig al decret llei que prepara el govern català.

“Aquesta proposta, a hores d’ara, el que fa és perpetuar la precarietat de les més de 13.000 famílies que pertanyen al sector del taxi a la nostra ciutat. Necessitem que es reguli de forma molt més detallada en quins casos i en quines condicions les VTC han de ser possibles”, ha assenyalat aquest matí en una atenció als mitjans de comunicació Bonet, que considera que la regulació hauria de ser “molt més exigent” per evitar afavorir la situació de precarietat del sector i la possible “competència deslleial“.

La presidenta de l’IMET aposta per recuperar “l’històric equilibri” entre taxis i vehicles amb xofer i convida el Departament de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat a treballar amb més profunditat la proposta per aconseguir els màxims consensos. “Amb aquesta proposta no podem donar suport. Esperem que malgrat les preses que ara té la Generalitat per aprovar aquest decret, prepari més a fons una proposta”, ha conclòs Bonet.

Negativa a reduir el nombre de llicències

Amb aquest posicionament, l’IMET es mostra contrari a la voluntat del govern català de mantenir el nombre de permisos VTC, descartant d’aquesta manera reduir la proporció a una llicència de vehicle de transport amb conductor per cada 30 taxis, tal com demanen els diferents col·lectius que agrupen els taxistes. De fet, la Generalitat al·lega que els litigis pendents de resolució al Tribunal Suprem sobre la regulació de les VTC fan arriscat restringir la concessió d’autoritzacions i eliminar-ne d’existents.

Segons els últims càlculs del govern català, a Catalunya s’haurien lliurat unes 4.000 llicències d’VTC, de les quals unes 2.580 tenen un vehicle assignat i 1.455 presten servei.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: En fi a juny 28, 2022 | 18:26
    En fi juny 28, 2022 | 18:26
    Els taxistes tenen la pell molt fina, tot negoci ha de tenir competència, de taxistes en sobren. Tenen tantes facilitats, que encara volen més privilegis. Es creuen els amos de la ciutat, circulen com els hi dóna la gana. Ja n'hi i ha prou de privilegis La bonet aquesta, no vol perdre vots, ni el càrrec, su va laia, sigues més coherent

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa