Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Patronal i sindicats preguen que no tanqui la cimentera de Montcada
  • CA

Patronal i sindicats tanquen files per oposar-se al tancament de la cimentera de Lafarge a Montcada i Reixac, a tocar amb l’entrada a Barcelona per Nou Barris. L’organització empresarial Ciment Català i els sindicats CCOO i UGT han advertit de la destrucció de 300 llocs de treball directes i indirectes en cas que la Generalitat clausuri la planta, tal com li insta una resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que apressa a preparar el “tancament, clausura i precinte” de les instal·lacions i que torna a donar la raó a l’Associació de Veïns del barri de Can Sant Joan, que conviu des de fa més de 100 anys amb una fàbrica que acusa de generar un alt nivell de contaminació atmosfèrica.

Front a un nou pronunciament judicial que qüestiona el futur de la central, la plataforma i els dos sindicats han reaccionat urgint a la Generalitat a resoldre “sense demora” la concessió a favor de la cimentera de l’autorització ambiental integrada que empari l’activitat de la planta. Ciment Català, CCOO i UGT responsabilitzen al Govern del fet que recent la interlocutòria del TSJC declari nul·la l’autorització ambiental per un “defecte de forma durant la tramitació administrativa” davant de la Generalitat i que admet que ordena mesures que “suposarien el tancament de la fàbrica”.

L’organització empresarial i els dos sindicats defensen que la factoria de Lafarge a Montcada “compleix amb totes les normatives ambientals autonòmiques i europees”. Asseguren que el sector cimenter “és un exemple” en transició ecològica i sostenen que acaten les obligacions mediambientals.

Per contra, l’Associació de Veïns de Can Sant Joan rebaixa la plantilla actual de Lafarge a Montcada a unes 50 persones i recorda que porta 15 anys “guanyant constantment els processos judicials”, ha assenyalat aquesta setmana en un comunicat. L’entitat alerta dels “perjudicis de la incineració per a la salut de les persones que viuen en un radi d’acció de cinc quilòmetres”.

“Portem 15 anys denunciant la contaminació que patim els ciutadans de Montcada i el soroll que produeix a la nit, que no ens deixa dormir”, recalca l’entitat. El col·lectiu veïnal sosté que l’empresa ja “hauria d’estar tancada”, perquè “mai no ha tingut permís d’activitat”, afirma. “Demanem que es tanqui quan abans millor perquè els veïns deixem de tenir els problemes de contaminació i de salut que patim”, conclou l’Associació de Veïns de Can Sant Joan.

Més notícies
Un avió Airbus A350 de la companyia Singapore Airlines, estacionat al dic sud de la T1 de l'aeroport del Prat / ACN
El Prat, lluny encara del nombre de passatgers previ a la pandèmia
Notícia: El Prat, lluny encara del nombre de passatgers previ a la pandèmia
Comparteix
Registra un 48% menys de viatgers el gener passat que al primer mes de 2019, l'últim any sense Covid
Un home aixeca el braç durant la manifestació neonazi del 12-O a Montjuïc / Europa Press
S’anul·la l’absolució a líders feixistes que demanaven “matar per Espanya”
Notícia: S’anul·la l’absolució a líders feixistes que demanaven “matar per Espanya”
Comparteix
L'Audiència de Barcelona rebutja la sentència de la magistrada per "arbitrarietat" i causar "greu indefensió"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa