Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
S’anul·la l’absolució a líders feixistes que demanaven “matar per Espanya”
  • CA

Cal tornar a repetir el judici. Aquesta és la conclusió que extreu l’Audiència de Barcelona (AB), després d’haver escoltat la Fiscalia, que reclamava reobrir el cas pel qual van ser absolts el 2021 els líders dels partits d’ultradreta de la Falange i d’Alianza Nacional, Manuel Andrino i Pedro Pablo Peña, respectivament. Durant la festa de la Hispanitat del 12 d’octubre de 2013 tots dos van animar als concentrats a la plaça Sant Jordi de Montjuïc, com és tradició en la clausura d’actes de la ultradretana, a “matar per Espanya”. A més, es justificaven al·legant que les “armes” del “separatisme català” són “més infames que disparar un tret al clatell a algú”.

El ministeri fiscal conclou ara que la magistrada va “ometre tota valoració de les proves” aportades durant el judici i que van ser “declarades improcedentment nul·les”. És per això que l’AB es mostra molt contundent amb la resolució d’aquesta jutgessa i l’acusa d'”arbitrarietat” i causar “greu indefensió” a la Fiscalia.

Durant el judici es va aportar com a prova un document signat pels col·lectius feixistes Ultra Sur i La España En Marcha on s’animava a la gent a cometre actes violents en motiu del 12-O de 2013. Finalment, aquell cartell va resultar ser fals. És per això que la magistrada va absoldre els acusats, però va obviar tota la resta de proves que sí que consten d’aquella jornada, com són les declaracions de les persones presents en aquell acte, així com imatges i vídeos de la jornada.

“No es qüestiona la falsedat del document denunciat a la Fiscalia, però no arribem a entendre el raonament pel qual la Jutjadora estén aquesta nul·litat […] a proves que van ser practicades sense cap relació amb el document inicial”, raona l’AB, que exhorta a la magistrada a tornar a emetre una nova sentència sobre els mateixos fets, aquest cop incloent tot allò que es va aportar durant el judici oral, en el judici de l’any passat. No obstant això, la sentència no és ferma i es pot recórrer, mitjançant un recurs de cassació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa