La nova oficina contra l’atur de Nou Barris arranca amb un miler d’usuaris

L'equipament pertany a la xarxa de Barcelona Activa i era una reivindicació dels veïns de Can Peguera

La nova oficina de Barcelona Activa a Nou Barris, centrada en la lluita contra l’atur, té molt bona acceptació veïnal. De fet, tot i ser municipal, era una reivindicació de l’associació de veïns de Can Peguera davant l’alt índex de persones sense feina al districte: Nou Barris està a la cua en ocupació i concentra el 13% de l’atur de la ciutat. Dels 9.000 aturats que hi viuen, el 40% són de llarga durada. En cinc mesos en funcionament ha atès a unes 1.200 persones, que hi han anat tant a buscar feina com a millorar la seva ocupabilitat per canviar de sector o d’empresa. 

L’equipament va obrir al setembre al Parc Central de Nou Barris, a prop del Parc Tecnològic de Barcelona Activa –l’antic Cibernàrium– i ha requerit una inversió inicial de 500.000 euros i 300.000 euros anuals per al funcionament. Té 450 metres quadrats distribuïts en dues plantes, amb quatre aules de formació, una d’informàtica –amb 15 ordinadors– i dos espais de treball grupal. Orienta en la recerca de feina i assessorar veïns, autònoms, cooperatives, comerços i petites empreses a través de l’aprenentatge de competències laborals i empresarials. L’espai també compta amb un Punt de Defensa dels Drets Laborals per atendre dubtes legals i evitar abusos, a més d’un dels punts d’Atenció a l’Activitat Econòmica del districte per dinamitzar iniciatives empresarials i comercials.

L’oficina forma part de l’estratègia de proximitat de Barcelona Activa iniciada aquest mandat, han destacat en roda de premsa els tinent d’alcaldia Gerardo Pisarello i Janet Sanz. La directora general de Barcelona Activa, Sara Berbel, ha detallat que el centre disposa de recursos d’orientació ocupacional, formació i ajuda en la recerca de treball, a més d’oferir càpsules formatives gratuïtes i obertes a tothom amb inscripció prèvia. Pisarello ha assegurat que l’equipament és “la llavor del que ha de ser un model i un projecte de ciutat” que ha de multiplicar-se en els propers anys. Sanz ha subratllat que l’objectiu polític de l’equip de govern és que Barcelona no deixi ningú enrere, raó per la que s’han multiplicat les inversions al territori.

El portaveu de l’associació de veïns de Can Peguera, Pep Ortiz, ha sostingut que “s’ha fet moltíssim” al districte en aquest mandat, però ha avisat que encara no és suficient: l’Ajuntament ha de fer més fins i tot sobrepassant les seves competències. Usuaris del centre han aplaudit la seva utilitat als periodistes presents. Per exemple l’emprenedor de 43 anys Sergi Lleó, que vol obrir una línia de negoci vinculad al cafè de qualitat, ha destacat que l’oficina li permet accelerar terminis d’obertura. Patricia Díez, de 38 anys, ha elogiat l’atenció i els recursos formatius, mentre que Salustiano Aguiar, de 55 anys, fa servir cada dia els ordinadors per enviar currículums.

Més informació

Nou comentari