Nissan plantejarà l’acomiadament de 500 treballadors de la planta de la Zona Franca

Nissan ha plantejat als sindicats l’acomiadament d’entre 400 i 500 persones. Segons ha avançat La Vanguardia, la proposta de l’empresa per a les negociacions amb el comitè d’empresa serà la de retallar fins a un 17% de la plantilla. La companyia vol evitar acomiadaments traumàtics i reduirà la plantilla a través de prejubilacions i baixes voluntàries. 

[r:1]

L’empresa automobilística treballa només a un 30% de la seva capacitat a la planta de la Zona Franca, però pretén mantenir-la. Per fer-ho, però, negociarà amb els sindicats l’acomiadament de treballadors a canvi de no tancar la planta. 

Les xifres d’entre 400 i 500 assalariats que seran acomiadats es traslladaran al comitè d’empresa format pels sindicats dimarts que ve en una trobada a què assistiran el president de Nissan Europe, Gianluca de Ficchy, el responsable de fabricació de Renault-Nissan, José Vicente de los Mozos i el conseller director general de Nissan Motor Ibérica, Genís Alonso.

Nou comentari

Més notícies

El Govern fa una oferta a Nissan per evitar el tancament de la planta de Barcelona

La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, intenta que la multinacional no abandoni la Zona Franca per falta de feina
Nissan redueix un altre cop la producció a la seva planta de la Zona Franca de Barcelona / ACN

“Nissan redueix un altre 20% la fabricació a Barcelona”, el que diu la premsa econòmica

“Cooltra creix un 70% i compra motos italianes per a la seva flota a Barcelona”, titula Expansión
Nissan ha reduït la seva producció fins al 28% de la capacitat / ACN

Nissan negociarà amb els sindicats per salvar la planta de la Zona Franca

La producció està al 28% de la capacitat total i té 3.000 treballadors