Nissan plantejarà l’acomiadament de 500 treballadors de la planta de la Zona Franca

La setmana que ve comencen les negociacions amb els sindicats en què l'empresa vol evitar el tancament de la planta de Barcelona

Nissan ha plantejat als sindicats l’acomiadament d’entre 400 i 500 persones. Segons ha avançat La Vanguardia, la proposta de l’empresa per a les negociacions amb el comitè d’empresa serà la de retallar fins a un 17% de la plantilla. La companyia vol evitar acomiadaments traumàtics i reduirà la plantilla a través de prejubilacions i baixes voluntàries. 

[r:1]

L’empresa automobilística treballa només a un 30% de la seva capacitat a la planta de la Zona Franca, però pretén mantenir-la. Per fer-ho, però, negociarà amb els sindicats l’acomiadament de treballadors a canvi de no tancar la planta. 

Les xifres d’entre 400 i 500 assalariats que seran acomiadats es traslladaran al comitè d’empresa format pels sindicats dimarts que ve en una trobada a què assistiran el president de Nissan Europe, Gianluca de Ficchy, el responsable de fabricació de Renault-Nissan, José Vicente de los Mozos i el conseller director general de Nissan Motor Ibérica, Genís Alonso.

Més informació

Nou comentari