El Govern fa una oferta a Nissan per evitar el tancament de la planta de Barcelona

La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, intenta que la multinacional no abandoni la Zona Franca per falta de feina

El Govern ha fet arribar una oferta a Nissan per evitar el tancament de la seva planta de la Zona Franca de Barcelona, que en els últims mesos ha perdut molts encàrrecs i treballa per sota del 40% de la seva capacitat. La multinacional japonesa havia demanat a les administracions i als sindicats que s’impliquessin per aconseguir que la planta barcelonina sigui més competitiva i pugui competir per fabricar els nous models de la companyia.

En una entrevista amb El Periódico, la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha reconegut que s’ha fet una proposta i que està “treballant amb l’empresa perquè no desmantellin la seva planta”. Chacón s’ha mostrat confiada en “aconseguir un acord”, però no ha volgut donar detalls perquè l’oferta és “confidencial”, tot i que sí que ha desvelat que la proposta inclou molt més que aspectes econòmics.

[r:1]

“És la proposta suficient perquè Nissan pugui optar amb la candidatura de Barcelona a nous projectes industrials. Nissan no pot dir res sobre la predisposició de la conselleria d’Empresa a donar la talla en ajudes. Som conscients del que representa el sector per a Catalunya”, ha dit. L’oferta del Govern va lligada a un canvi tecnològic com el de la producció de vehicles elèctrics. “Encara que tenim els límits que s’estableixen per a les ajudes d’Estat. Les candidatures poden arribar del Regne Unit o de qualsevol altre país, però la candidatura de Barcelona estarà al nivell de qualsevol”.

Més informació

Nou comentari