L’establishment ‘troleja’ l’equip de govern de la Cambra en l’elecció de Mònica Roca

La fins ara vicepresidenta primera de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca, ha estat escollida oficialment com a nova presidenta de l’ens cameral en substitució de Joan Canadell, que va fer un pas al costat per presentar-se a les llistes de JxCat a les eleccions al Parlament de Catalunya i que ara seguirà la seva carrera com a diputat. Roca, enginyera i investigadora, ha estat nomenada presidenta amb 32 dels 42 vots que s’han emès, ja que gairebé un terç del ple ha excusat la seva assistència a l’acte. També hi ha hagut sis vots en blanc i quatre vots per la candidatura de Pimec.

En un moviment de cara a la galeria de l’establishment barceloní, el president del Grup Numitec i vicepresident de la Fundació Pimec, José María Torres, ha presentat la seva candidatura malgrat saber que no tenia “cap possibilitat”, com ell mateix ha reconegut en el seu discurs. “No vinc a demanar-los que em votin, de fet no tinc esperança que cap de vostès em voti”, ha dit amb to seriós. “Encara que els presentés el millor currículum del món, no serviria perquè em votessin perquè el seu biaix ideològic els impedeix veure més enllà”.

La nova presidenta de la Cambra, Mònica Roca, diposita el seu vot / Jordi Play

Aposta pel consens

En el seu discurs, pronunciat abans de saber que Torres també es presentaria, Roca ha assegurat que accedeix al càrrec amb una “aposta pel consens” i que la seva elecció és una “oportunitat històrica per revertir una injustícia cap a les dones” i marca un “punt d’inflexió i de no retorn” en la presència femenina a les institucions econòmiques catalanes. “No hem vingut a la Cambra a fer la independència, perquè no és possible fer-la des de la Cambra, però sí a treballar pel país”, ha dit. També ha reconegut que li “molesta” que se’ls acusi de polititzar l’ens.

Roca ha defensat que, més enllà dels posicionaments polítics dels membres d’Eines de País, durant els 20 mesos al capdavant de la Cambra de Comerç el seu equip s’ha dedicat a “treballar per a totes les empreses del país, per canviar el model econòmic i defensar el seu teixit productiu”. També ha tingut paraules molts elogioses per al l’anterior president, Joan Canadell, a qui ha agraït la feina “incansable” i ha insistit que durant la seva presidència mantindrà l’aposta pel consens. “No m’agrada imposar, apostaré pel consens fins a la fatiga”.

Crítiques molt dures

José María Torres, que va concórrer a les eleccions a la Cambra amb Enric Crous i és membre del ple gràcies a un dels seients que es reserven a les grans patronals catalanes, ha carregat contra Eines de País per “instrumentalitzar” l’ens i utilitzar-lo per “impulsar els seus objectius polítics”. Torres, visiblement contrariat, ha fet un discurs duríssim contra l’actual equip de govern de la Cambra. “No entenen què és una càmera ni saben què significa. L’únic que fan es utilitzar-la per als seus propis interesses d’empresaris exaltats”.

Torres
José María Torres, durant la seva intervenció al ple de la Cambra / Jordi Play

Torres ha advertit a Mònica Roca que “hereta una cambra ferida i mal gestionada” i li ha desitjat que, en els dos anys que té de mandat, “la pugui reconduir pel bon camí”. També ha retret a Canadell el seu salt al món de la política, però s’ho ha pres com una bona notícia per a la Cambra. “És d’esperar que Canadell, ara que ha marxat a la Ciutadella a fer el que sempre ha fet, política, i que això l’allunyi de la Cambra”. 

Comentaris

  Gonzalo Març 08, 2021 | 13:29
  Verdades como puños. Estos laZis de mierda ni miran currículum ni nada. Solo el carnet de separatista asqueroso. Pobre cataluña.... Quien te ha visto y quien te ve.
  220
  668
  Respon
   Dales caña, macho! Març 08, 2021 | 16:02
   Yo también soy apañó, muy apañó, mucho apañó! Oe-oe-oe-eoeeee! Unga, unga, ungañóooooo!!!!!
  Tothom té un biaix ideològic, no hi ha ningú que no tingui la seva opinió Març 08, 2021 | 13:47
  I Pimec també el te, com Foment i com tants altres. El que passa és que no és el mateix, cosa legítima, però no es pot culpar a Eines de tenir el seu.
  157
  1
  Respon
  RAMON A Març 08, 2021 | 13:48
  Sort que tu no tens objectius politics.Segur que tu devies ser dels primers a fer al llepaculs del reiet extranger i vividor
  157
  1
  Respon
  Ricard Març 08, 2021 | 13:56
  Sembla que hi ha gent que no assumeix els postulats democràtics, i a sobre parla d'"exaltats" sense referir-se a ells mateixos. Té mèrit.
  155
  1
  Respon
  Joanka Març 08, 2021 | 13:57
  que mal perder tienen los adoctrinados espanolistas!!!!!! A la que no les siguen en la labor continua de chupar culos o depender para hacer cualquier cosa de madriz se les rompen los esquemas y critican todo aquello que ellos han estado haciendo durante años como si uno fuera a ser la mitad de lameculos que ellos. Mal perder eso es lo que tienen. Debe de ser otro de los genes marca egspaña.
  184
  6
  Respon
  La qüestió és que .... Març 08, 2021 | 15:48
  ... Eines de País no és una organització empresarial de veritat. És un xiringuito derivat de l'ANC, que tampoc és una organització de la societat civil de veritat. Aquest és tot el conflicte. Eines no van venir a defensar els interessos de la Cambra (vegeu la gestió del minvat Canadell); només han aconseguit un lloc privilegiat per imposar la seva ideologia; la Cambra els importa un ou.
  34
  272
  Respon
   Fins l'aparició d'Eines Març 08, 2021 | 16:00
   la Cambra era un organisme mesell més, llepaculs de l'organització criminal que gobernó España des del clavegueram. No denunciar i reclamar l'expoli fiscal i la manca d'inversió d'infraestructures és el més normal del món pels miserables...
   157
   7
   Respon
  TON C. Març 08, 2021 | 16:09
  pel que es fa dir Gonzalo, escolti o0n el donen el carnet de separatista, per anar-lo a buscar, sr. unionista.
  Gonzalo Març 08, 2021 | 16:14
  Transformaremos Madrid en un vergel, Bilbao en una gran fábrica y Barcelona en un inmenso solar. !!!!!!!!!!!!!!Viva EspaÑa!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!Zanahorios!!!!!!!!!!!!!
  X2 Març 08, 2021 | 17:25
  Una joia aquest Torres, deu ser amic dels feixistes de merda que surten per aquí.
  jg Març 08, 2021 | 18:29
  la nueva presidenta de la camara de comercio industria y navegacion de Barcelona: "Cataluña se merece la independencia" Estado español: No, no, no porque habeis sido unos niños malos...
  Mireia Març 08, 2021 | 18:38
  No bebas tanto jose maria Torres de Escriba de balaguer.

Nou comentari