Mig miler de persones van trobar feina l’any passat gràcies a Càritas

Un total de 500 persones han trobat feina el 2020 tot i la pandèmia de coronavirus a través del programa de formació i inserció laboral de Càritas Barcelona i el servei d’acompanyament a l’ocupació de l’entitat, Feina amb Cor, segons ha informat en un comunicat aquest dimecres. Més de la meitat d’aquests contractes han estat a jornada completa i els sectors en què s’han inserit més persones són els relacionats amb el manteniment, la neteja i la consergeria –24%–, el sanitari i el relacionat amb serveis socials –22%–.

Pel que fa a el perfil de les persones que han trobat feina a través de Càritas, ​​un 57% són dones i un 66% tenia estudis secundaris, batxillerat o universitaris. A l’escenari actual de crisi, l’organització ha demanat “impulsar canvis estructurals i promoure la creació d’ocupació” en sectors innovadors, el sector de les cures a les persones, el sector sanitari i sectors respectuosos amb el medi ambient.

Ha reivindicat que “calen polítiques actives d’ocupació focalitzades en els col·lectius més vulnerables”. Amb tot, al seu parer, les polítiques d’ocupació municipals i autonòmiques han de tenir una mirada enfocada a les persones en situació d’exclusió social.

Nou comentari

Més notícies
L'Ilias, a l'Arc de Triomf, i el Mohammed, a la seva casa d'acollida / David Cobo - Jordi Play

Vides paral·leles de dos joves migrants: d’una casa d’acollida a un cotxe abandonat

El Mohammed i l'Ilias exposen les mancances d'un sistema que angoixa els adolescents tant durant el viatge com a l'arribada a Barcelona
Vianants amb mascareta, durant la segona onada de contagis / Jordi Play

La meitat dels migrants de fora de la UE viuen en risc d’exclusió social, alerta Càritas de Barcelona

L'entitat alerta que la covid-19 "agreuja la desprotecció" de les persones de nacionalitats extracomunitàries